В новините
 
09.02.2011 14:21   Новината е видяна 9829 пъти
Бургас: за водните атракции

Областният управител Константин Гребенаров организира работна среща по време на която зам.-областният управител Златко Димитров, началниците на Морска администрация- Бургас и Гранична полиция-Бургас и близо 30 концесионери и наематели на плажове обсъдиха възможности за промяна в Наредбата за граничния плавателен режим, водните спортове и атракции. До идеята за провеждане на срещата се стигна по време на проверките, които извърши комисия към Областна администрация Бургас, през миналогодишния летен сезон. Именно тогава стана ясно, че има разпоредби в Наредбата, които е добре да бъдат променени. С това ще  се гарантира по-стриктно изпълнение на самата Наредба и ще се подобри качеството на предлаганите водни спортове и атракции.
Като цяло предложенията за промени са по-скоро „козметични”, сред тях основните са: Промяна в текста за граничното плаване съобразена с шенгенския кодекс; да се ангажират концесионерите да следят и информират за нередности и нарушения свързани с предлагането на водни атракции; обезопасителните водни коридори да останат задължителни за всички моторни плавателни средства /джетове, скутери и др./, но да не се отнасят за плавателни средства като водни колела, сърфове, каяци.
Сега действащата Наредба ограничава държателите на плажна площ по- малка от 300 кв.м. да развиват водни атракционни услуги. С обсъдените промени, евентуално ще бъде прието на такива плажове също да се развива развлекателна дейност, но само ако се спазват правилата за безопасност залегнали в Наредбата. Как ще се случи това? Наемателите или концесионери на съседни плажове могат да се разберат по между си за обособяване на общи водни коридори разстоянието между, които да е 500 м. Предложенията за промени ще успокоят и създалото се напрежение между държатели на съседни плажни площи разделени от условна граница. Те ще бъдат задължени да обособяват водни коридори на минимум 250 м от границата в посока собствената си наета плажна площ.
Така направените предложения ще бъдат предложени от областния управител за съгласуване в Министерски съвет. Концисионери и администрация се надяват промените да залегнат в Наредбата преди началото на предстоящия летен туристически сезон.

Областен пресцентър 





Ключови думи: областен управител, концесионери на плажове, Бургас. водни атракции,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |