В новините
 
10.02.2011 03:35   Новината е видяна 11054 пъти
Акадения по фехтовка в Бургас

В Бургас започва дейност фехтовална академия Васил Етрополски. Обучението ще се провежда в в спортен комплекс ”Изгрев” и в салона на ОУ „Братя Миладинови”. Ще се сформират групи за възрастни и за деца от 5 до 9 год.

В Бургас започна да развива дейност регионален център на Фехтовалната академия „Васил Етрополски”. На официалната церемония по откриването му присъства самият Васил Етрополски - световен шампион на сабя през 1983 г. и трикратен носител на Световната купа в този спорт.
Легендарният ни фехтовач представи структурата на академията и нейните амбиции заедно с директора на всички нейни клубове в страната Запрян Ванчев и регионалният директор за Бургас Диян Зайков. По тяхна покана на откриването присъства и кметът Димитър Николов.
„Щастливи сме, че започваме работа в Бургас”, заяви Васил Етрополски и обясни, че целта на академията е да популяризира фехтовката най-напред в училищата и университетите, но са добре дошли хора на всякаква възраст. Разбра се, че в други клубове из страната сабя, шпага или рапира размахват и 60-годишни.
В Бургас обучението ще се води в спортен комплекс ”Изгрев” и в
салона на ОУ „Братя Миладинови”. Ще се сформират групи за възрастни и за деца от 5 до 9 год. Специалистите от академията заявиха убедено, че фехтовката е един от спортовете, в който се регистрират най-малко травми.
Кметът Димитър Николов се ангажира да помогне за популяризирането на фехтовката, а Общината да подкрепя регионалния център. За финал той участва в демонстративен дуел срещу Васил Етрополски.





Ключови думи: Бургас, Васил Етрополски, фехтовка,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |