В новините
 
14.02.2011 07:35   Новината е видяна 8659 пъти
Частна болница първенец в е-здравеопазването
Софтуерът за управление на МБАЛ „Дева Мария” Бургас  беше представен по време на шестата регионална конференция  „Е-здравеопазване-европроекти и информационни системи за ефективна здравна защита”, провела се в столицата.

На проявата  присъства еврокомисаря по въпросите на здравеопазването Джон Дали, министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов, от зам министъра на транспорта, информационните технологии  и събщенията Първан Русинов, представители на здравния сектор от Франция и Унгария, председатели на пациентски организации, директори и мениджъри на здравни заведения и водещи IT специалисти в медицината.

В презентацията си собственикът на МБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих запозна присъстващите с реалния ефект от въвеждането преди един месец на софтуера за административно управление на болницата. Здравният мениджър информира , че само четирима администратори управляват и контролират всички процеси в болница му с капацитет от 120 легла.

Иновацията представлява сериозен икономически ефект, заради  значителните икономии от спестено време, консумативи, разходи за административен персонал и по-бързо обслужване на пациентите.




Ключови думи: софтуер, МБАЛ, Дева Мария, здравеопазване, Семир Абумелих,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |