В новините
 
16.02.2011 05:41   Новината е видяна 9308 пъти
Отказваме руснаците

Руската авиокомпания „S7 Airlines“ обяви, че ще проведе електронни търгове за туроператори за места в редовните полети до Бургас и Варна за летния сезон на 2011 г. Туроператорите очакват това да доведе до увеличение от най-малко 1,5 пъти на цените на самолетните билети до българското черноморие в сравнение с миналия сезон.

На търг ще бъдат представени блокове от места по маршрутите Москва-Варна-Москва и Москва-Бургас-Москва за периода 27 май-26 септември. Търгът ще се проведе на 28 февруари 2011 г. Авиокомпания „S7 Airlines“ е „назначен“ авиопревозвач за българското направление. Именно понятието „назначен превозвач“ предизвика скандал между „S7″ и „България Ер“ в Новосибирск миналото лято.

Руските туроператори коментират, че появата на електронни търгове в дадено направление говорят единствено за това, че това направление вече е монополизирано и назначената по него авиокомпания вместо да намалява цените, се опитва да ги увеличи.

„За това допринесе прословутата заповед 92 на руското министерство на транспорта със системата й за „назначен превозвач“. Тоест минаваме от отворен пазар към монопол. Това най-вероятно ще доведе до увеличаване на цените на билетите до българските курорти най-малко един път и половина. Т.е. вместо 200 евро ще получим цена от 300 евро. На свой ред това неминуемо ще доведе до пропорционално намаляване на туристическия поток от Русия„, смята генералният директор на туристическа компания „СНП“ Александър Широков. Други експерти смятат, че увеличението може да достигне до два пъти.

http://www.nasamnatam.com/





Ключови думи: авиокомпании, туристически бранш, туристически пазар,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |