В новините
 
23.02.2011 10:44   Новината е видяна 24102 пъти
На гола поляна - детска градина

Община Бургас спечели европейски средства за изграждане на Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда”. Те идват по проект за социално включване към Министерство на труда и социалната политика. Привлеченото безвъзмездно финансиране е в размер на 2 670 000 лв., а общата стойност на проекта е над 3 млн. лв.
По-голямата част от тази сума е предвидена за строителството на нова детска градина в най-многолюдния бургаски комплекс – „Меден рудник”. Тя ще е със 120 места и струва близо 2 млн. лв. „Надежда” ще се казва и детската градина, и целият Общностен център, групиран около нея.
Целевата група на проекта са децата от 0 до 7 години и техните родители. За тях ще бъдат осигурени услуги, предоставящи им знания и умения за семеен живот и позитивно родителство, отговорно поведение към себе си и околните, подобряване готовността на децата за включване в образователната система.
Немаловажен е фактът, че създаването на общностния център ще отвори близо 100 работни места – за педагози, психолози, здравни и социални работници, логопеди. Екипът от специалисти ще обслужва нсички детски градини в община Бургас. Ще бъде осигурена възможност за транспортиране на деца във възраст за детска градина до детските заведения, които имат капацитета да ги приемат. За тази цел ще се закупи училищен автобус с 27 места.
Като съпровождаща дейност по проекта ще се изградят здравни кабинети в кварталите „Победа” и Горно Езерово. Там ще се извършват профилактични прегледи и ще се следи за спазване на имунизационния календар.
Строителството на Общностния център с детска градина „Надежда” ще започне през лятото на тази година. Избраното място се намира до бл. 102, 103, 104 в „Меден рудник”. Срокът за цялостно изпълнение на проекта е 2 години.






Ключови думи: Общностен център, Бургас, детска градина, Меден рудник,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |