В новините
 
20.10.2004 09:28   Новината е видяна 4932 пъти
400 млн.долара инвестиции в “Лукойл Нефтохим Бургас” до 2012 година.
“Проектът за петролопровода Бургас-Александропулис” е икономически неефективен в сегашния си вид. Това съобщи в Бургас президентът на нефтена компания “Лукойл” Вагит Алекперов. Според него България и Гърция трябва да решат въпроси, касаещи цената на земята, както и да се извърши данъчна регулация.
7 млн.тона гориво произвежда комбината в Бургас. Президентът на нефтената компания счита, че това е максималното натоварване.
40 млн.долара инвестиции за екологични проекти планира Лукойл през следващата година. В момента нефтената компания работи по екологичен проект, свързан с пречистването на газовете. Проектът е на стойност 26 млн.долара. “До 2008 година планираме да се работи изцяло на ниво европейски стандарти за бензините. От 2008г до 2012г. Дейността ще е насочена върху нова установка за дълбоко преработване на нефта. В рамките на следващите 8 години ще бъдат вложени около 400 млн.долара за екологични проекти”, съобщи още Вагит Алекперов.
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев заяви по време на срещата си с президента на “Лукойл” Вагит Алекперов, че прогнозираният обем на износа за Русия през 2004 г. е 150 млн., долара. Той посочи, че общият размер на чуждестранните инвестиции в България е 1,5 млрд. долара и до края на годината се очаква да достигнат 3 млрд.
Днес в бургаската рафинерия бе подписано споразумение между работодателите от Дружествата на Нефтена компания “Лукойл” в България и Синдиката на българските нефтохимици.
Документът е нова форма за социално партниране, което урежда взаимоотношенията между работодатели и персонал в областта на придобивки и гаранции, безопасни и здравословни условия на труд и екобезопасност.
Увеличаване на работната заплата по определен механизъм, увеличение размера на допълнителните и компенсационни възнаграждения, както и участие на представители на Синдиката в управлението на колективната трудова заетост са част от клаузите, фиксирани в споразумението.
Вагит Алекперов призна,че след приватиацията през 1999 година в комбината е имало социално напрежение и заплатите са се изплащали нерегулярно. “Днес можем да кажем, че сме изпълнили всички ангажименти, които поехме преди 4 години при приватизацията на Рафинерията, и че
“Лукойл Нефтохим Бургас” произвежда стоки на европейско ниво”, заяви президентът на нефтенака компания.
“Не сме правили масови съкращения, паралелно подновяваме колектива като наемаме млади специалисти”, заяви изп.директор на Лукойл България Валентин Златев.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |