В новините
 
26.10.2004 08:16   Новината е видяна 4589 пъти
Проект на Община Бургас избран като добра практика в Дубай
Проект на Община Бургас избран като добра практика в Дубай
Проектът “Кампания за подпомагане на гражданското участие в процеса на вземане на решения” на Община Бургас беше избран като добра практика на среща на Техническия консултативен съвет, проведена в Дубай. На нея бяха разгледани общо 700 практики от целия свят.
От 1996 до 2004 г. над 2 100 практики от 140 страни са събрани в базата данни на UN-HABITAT /Програма на ООН за населените места/. Чрез нейната глобална мрежа от партньори най-добрите практики са анализирани по начин, по който другите могат да се поучават от тях, и да ги внедряват в работата си.
Освен това програмата за най-добрите практики и нейните партньори създават дневник, включващ обмяна на добри практики. Те се представят и по време на конференции, семинари и обучителни работни срещи.
Община Бургас получи покана за участие в бъдещия кръг на Международната награда на Дубай на най-добри практики в областта Устойчивост.

Симеон Сакскобургготски и министъра на финансите Милен Велчев.
В писмата се казва:


Кметът Костадинов иска част от бюджетния излишък за погасяване задълженията на общината
В публичното пространство беше изнесена информация за това, че се очаква излишък на държавния бюджет за 2004 г., както и че част от средствата от излишъка ще бъдат насочени за погасяване неразплатените задължения на общините.
Предвид горното заявявам пред Вас необходимостта от насочване на част от средствата от бюджетния излишък за погасяване неразплатените задължения на Община Бургас, които към 30.09.2004 г. възлизат на 7 864 454 лв.
Неразплатените задължения на Община Бургас се дължат на обстоятелството, че предвидените в държавния бюджет за 2004 г. средства за държавно делегираните дейности на Община Бургас са крайно недостатъчни за нормалното й функциониране, за разгръщане на потенциала й и за изпълнение на приетата от Общинския съвнетг стратегия за развитие на общината. Това налага извършването на допълнителни разходи по държавно делегираните дейности, само част от които могат да бъдат покрити от приходи от местни дейности. Ето защо положителното решение на Министерския съвет по настоящото искане е крайно наложително




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |