В новините
 
30.10.2004 03:05   Новината е видяна 5147 пъти
Лидерът на "Ал Кайда" Осама Бен Ладен за първи път призна, че е автор на атентатите от 11 септември
Лидерът на терористичната мрежа "Ал Кайда" Осама бен Ладен, който прочете снощи на видеозапис обръщение към американския народ, призна за първи път открито, че той е наредил да бъдат извършени терористичните атаки в САЩ на 11 септември 2001 г., предаде БНР. Той изтъкна, че най-добрият начин за американците да избегнат нов Манхатън е като спрат да застрашават сигурността на мюсюлманите. Това бе първата поява на лидера на "Ал Кайда" след повече от година.
Белият дом заяви, че излъченият снощи по тв "Ал Джазира" запис с изявлението на лидера на "Ал Кайда" Бен Ладен по всяка вероятност е автентичен и направен скоро.
Експерти по света определиха обръщението на лидера на "Ал Кайда" към американския народ като опит да повлияе върху резултата от президентските избори в САЩ. Бен Ладен каза, че Буш е реагирал мудно на нападенията от 11 септември, давайки на похитителите на самолетите повече време, отколкото те са очаквали.
Президентът на САЩ Джордж Буш заяви, че американците няма да бъдат сплашени или повлияни от застрашителните изявления на бен Ладен.
Кандидатът за президент на демократите Джон Кери пък заяви, че няма да се спре пред нищо, за да залови Осама бен Ладен.

Войските на САЩ в американската столица и нейните околности са приведени в повишена бойна готовност, съобщи интернет изданието Defencenews.com. Мерките са взети по суша, въдух и вод. В готовност са приведени и части на военните спасители, които са специализирани в изваждането на хора от развалини, както и в защита от химически и биологически оръжия.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |