В новините
 
12.11.2004 01:42   Новината е видяна 4061 пъти
Microsoft Crawling Google Results For New Search Engine?
Microsoft Crawling Google Results For New Search Engine?

Мистериозен Crawler на Майкрософт. Специалисти считата, че "гигантът" подготвя удар по Google и другите големи search engine-и.

Нещо повече, изглежда от майкрософт използват google резултатите, за база на новия crawler. Забелязани са странни престои на "нещо като спайдер" върху различни сайтове. Всичко изглежда така, все едно, че някой посетител се рови из сайта ви от IP 65.54.188.86.

До скоро ot msn изискваха да се плаща включването в тяхната "търсачка", ноот няколко месеца това отпадна. Изглежда са се усетили, защото казаха, че от тук нататък техен "бизнес" е целият web. Според специалисти MSN използва Google, а по всяка вероятност и Yahoo, за да попълни базата си.

Естествено всичко дотук е само предположение, породено по всяка вероятност и от неприязънта, която повечето в нашия бранш таят спрямо гения на Бил Гейтс. Едва ли адвокатите на Google ще стоят тихо и мирно, ако се окаже, че предположенията са истина.

Въпросът, обаче, с правата над доброволно индексираните страници, е деликатен, както е деликатен и фактът, че в последните години имаше множество сливания, преливания и так далее и не е ясно кой кому прави евалла и услуга.

по статията на Jason Dowdell, с елементи на bourgas.org




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |