В новините
 
27.11.2004 01:37   Новината е видяна 6801 пъти
МОК сложи Славков на дръвника
Иван Славков да бъде изваден от МОК, препоръча изпълкомът в Лозана. 14-те членове гласуваха единодушно "за". Очаква се присъдата да бъде потвърдена на сесията в Сингапур през юли. За това са необходими гласовете на 2/3 от членовете на МОК. Дотогава правата на Славков остават замразени. "Тази сутрин (б. р. - вчера) се занимавахме с изключително сериозен въпрос - коментира президентът на МОК Жак Рох. - Взехме ясно и категорично решение. Казвал съм и преди, че ще показваме нулева толерантност срещу нарушителите на морала. Сега потвърдихме позицията си. Преценихме, че г-н Славков не е спазил Олимпийската харта и по този начин навреди на репутацията на МОК. Нашата препоръка се съдържа в документ, който ще бъде предаден на всички членове. Славков ще получи шанс да се защити на сесията в Сингапур." Комисията по етика проведе разследване срещу 64-годишния Славков заради скандалния филм на Би Би Си "Да купиш игрите". В него шефът на БОК и БФС беше заснет с помощта на скрита камера да обещава, че срещу пари може да съдейства на кандидатурата на Лондон за олимпиадата през 2014 г. Срещата с журналистите, представящи се за британски бизнесмени, се проведе в София и бе уредена от сърбина Горан Такач - дългогодишен приятел на Батето и лобист. Според Олимпийската харта член, отстранен от МОК, няма право да заема ръководни постове в нито една спортна организация в родината си или в чужбина. Към днешна дата Славков е председател на БОК и президент на БФС.
1 август 2004 г. "Ивнинг Телеграф" съобщава, че човекът, замесен в афера с подкупи във филма на Би Би Си "Да купиш игрите", е българинът Иван Славков.
3 август. Батето дава съвместна пресконференция с лобиста Горан Такач.
4 август. За първи път излъчват филма "Да купиш игрите", в който се вижда как Славков заедно с Такач преговарят в хотел "Радисън" с репортери на Би Би Си, представящи се за бизнесмени.
7 август. МОК "замразява" Славков и му отнема акредитацията за игрите в Атина.
30 август. Славков говори пред сръбската телевизия Б-92.
29 септември. Президентът на БОК е изслушан от Комисията по етика към МОК.
21 ноември. Софийската градска прокуратура дава ход на делото "Иван Славков срещу Би Би Си". Разследването е възложено на Националната следствена служба.
26 ноември. С пълно единодушие изпълкомът предлага на МОК Славков да бъде изключен.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |