В новините
 
27.11.2004 10:37   Новината е видяна 4282 пъти
Днес, 27.Ноември. в края на деня, кметът Йоан Костадинов прие в кабинета си министъра на МОН Игор Дамянов.
Днес в края на деня, кметът Йоан Костадинов прие в кабинета си министъра на МОН Игор Дамянов.

Още в началото на срещата г-н Костадинов връчи на министър Дамянов докладна в която се казва :
“Общината провежда целенасочена дейност за организиране на материалните и човешки ресурси за осигуряване условия за обучение и възпитание на учениците в съответствие с изискванията на всички нормативни и поднормативни документи .

С този мотив поставяме пред вас няколко въпроса,чието решаване ще бъде успешна стъпка в синхронизиране на работата ни и в изпълнение на пепоръките на Европейската комисия към образованието.

1 Осигуряване на компютърни кабинети за всички общински училища/47 на брой/.

2 Осигуряване на целева капиталова програма за образователните структури на община Бургас в размер на средствата не по-малко от 600000 лв, с които ще се реализират разширения на училища, доизграждане на физкултурни салони, изграждане и реконструкция на спортни площадки, провеждане на мероприятия по енергийна ефективност.

3 Насочване на част от бюджетния излишък към училищата на община Бургас в размер на средствата не по-малко от 200000 лв за разплащане на натрупаните към ВиК, НЕК, Топлофикация и доставка на горива задължения, поради ниски нива на стандартите за издръжка.

4 Осигуряване на допълнителна численост на персонала не по-малко от 65 бройки за изпълнение на учебните планове в съответствие със Закона за учебния план. “


Министър Дамянов сподели, че изброените проблеми не са само в Бургаса, те са еднакви за цялата страна. Но тук, заяви той се чувстват добрите резултати от работата на общината, лично на кмета и Регионалния инспекторат по образованието на МОН. Особено доволен,министър Дамянов е от видяното при посещението си в бургаските училища.Той се ангажира с обещанието до края на 2005 година във всички български училища да има компютърен кабинет.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |