В новините
 
08.12.2004 03:59   Новината е видяна 8844 пъти
Журналистката Димка Ташкова връща почетна награда
Димка Ташкова – шеф на пресцентъра на Община Бургас се отказа от наградата “Почетен плакет”. Това е прецедент в дългогодишната история на наградите “Почетен гражданин на Бургас”, които по традиция се раздават всяка година на 6 декември.
Историята започна седмица по рано, когато на сесия на Местния парламент, бяха предложени последните номинирани за званието “Почетен гражданин на Бургас”. Тогава с пълно единондушие бяха одобрени имената на Христо Порточанов и Петко Чобанов. С титлата не беше удостоена дългогодишната журналистка Димка Ташкова. Гласовете, които не й достигнаха бяха на съветниците от БСП. Съпартийците й решиха, тя да получи само “Почетен плакет”.
Днес на тържествената церемония по връчване на почетните звания, Димка Ташкова отказа приза. От трибуната тя заяви, че това, което не може да прости е предателството на хората, в които безрезервно е вярвала и подкрепяла през годините.

“Аз винаги съм се чувствала част от Бургас. Със сигурност съм четвърто поколение бургазлийка. Аз съм част от този град. И винаги съм работила не за награди. Работила съм така както разбирам нещата – честно, всеотдайно, добронамерено. Нямам нужда от награди, които предизвикват болка. Никой няма право да причинява болка на другия, особено с наградата на Бургас. Именно защото много ценя тази награда затова я върнах” – сподели за Бургас инфо Димка Ташкова.
Тя каза още, че всички в Бургас знаят нейната идейна принадлежност. И точно тези хора за които 15 години тя е работила абсолютно безкористно, за трети или четвърти път я предават и то много жестоко.
Според Димка Ташкова БСП се оказа една партия изградена от ужасни женомразци.
“Погледнета сами, в ДПС има толкова качествени жени. В НДСВ, колко много качествени жени откриха и се довериха на тях. Можете ли да ми кажете в БСП една жена, като изключим Татяна Дончева. Те ги употребяват, използват ги , защото жените се вкопчват в идеята и са винаги по- предани. Жените работят от сърце, а БСП ги използва и след това ги захвърля.”- довери още Ташкова.
Тя допълни, че сега в групичката на БСП в Общинския съвет единственото, което ги вълнува е как ще подредят депутатските листи и на кое място ще са те.
“ Има ужасни манипулации на протоколи от събрания, вървят от човек на човек за да лобират за тоз или за оня. Друго нищо не ги интересува, идеята отдавна, отдавана е погребана. И точно тези хора си позволиха да ме обидят. Е не мога да го простя това.Особено чрез Бургас. Една бургазлийка не може и не бива да позволява на никого да я обижда, наранява да и причинява болка чрез Бургас.”- сподели още Димка Ташкова.
Тя си спомни как през 1991- 92 година, половината от същите тези хорра се бяха изпокрили като мишки и се бяха отказали от БСП. Тогава тя напуска работа за да прави вестник “Ек от седмицата”.
“ И ако те не го помнят да отидат в Националната библиотека, стои си там вестникът. От днешна гледна точка доста прилично изглежда. Този вестник го правих в продължение на година без заплата и помощ от тях. Правех го , защото от партийните организации, купуваха вестника и го подкрепяха както могат. Правех го заради идеята. “ спомни си Димка Тшкова.
“Така, че никой от тези хора не е в състояние да ме обиди с каквото и да е. Аз помня за разлика от други къде бяха те и къде бях аз! “- завърши Димка Ташкова.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |