В новините
 
21.12.2004 01:30   Новината е видяна 4165 пъти
Властите ще атакуват Интернет пиратството
За борбата с пиратството са необходими законодателни промени, смятат от ръководството на МВР и издателите на музика и софтуер






Издателите на музика и софтуер и ръководството на МВР се подготвят за атака срещу безплатното разпространение на програми, mp3 и филми в интернет. В петък главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, директорите на НСБОП и полицията подписаха с организациите за защита на интелектуалната собственост меморандум за сътрудничество, който според тях поставя основите на удара срещу "новия проблем - пиратството в интернет".


На срещата присъстваха Стефан Кравчик, зам. регионален директор за Европа на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), и Бет Скот, вицепрезидент за Европа, Близкия изток и Африка на Сдружението на издателите на бизнес софтуер (BSA), Велизар Соколов, юридически представител на Сдружението на издателите на бизнес софтуер, и Станислава Армутлиева, председател на УС на Българската асоциация на музикалните продуценти, които от своя страна обявиха ще са изготвили програма за унищожаване на интернет пиратството.


Участници в срещата се обединиха около мнението, че пиратството в глобалната мрежа не е неуловимо, какъвто имидж имало. Ген. Борисов обеща МВР да разбие тази илюзия. Според Бойко Николов от НСБОП трябва да се осъществява 24-часов контрол на фрисървърите. Той даде пример за успешна работа на полицията проблема с детската порнография. Предлагаме и вярвам, че това ще доведе до бързи резултати за ограничаване на достъпа до нелегално съдържание в сайтовете, обясни Велизар Соколов. По думите му ще се търси сътрудничество с доставчиците на интернет услуги. "От една страна, ще изграждаме отношения с ползващите мрежата към зачитане на интелектуалната собственост, а, от друга, ще предприемем правоохранителни действия по отношение на тези, които зареждат мрежата с нелегално съдържание", допълни Соколов.


За борбата с пиратството са необходими законодателни промени, смятат от ръководството на МВР и издателите на музика и софтуер. Според Станислава Армутлиева и Велизар Соколов проблемите с пиратството в България не лежат единствено на плещите на МВР. По думите на Соколов за разрешаване на проблема с нелегалната продукция трябва да е ясно каква готовност имат другите институции да поемат работата, свършена от МВР, и да я доведат докрай. Армутлиева посочи, че все Законът за производството и търговията с оптични дискове и матрици от една година отлежава в парламента и все още липсва текст, който да криминализира съхранението на нелегална продукция.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |