В новините
 
06.01.2005 07:32   Новината е видяна 3951 пъти
Рязък скок на долара спрямо еврото
Доларът покачи стойността си рязко през снощната американска търговия, като масирани покупки на долари дойдоха след публикуването на протокола от последното за годината заседание на американския Федерален резерв от 14 декември.

От него стана ясно, коментират от finance.news.bg, че членовете на Комитета по операции на открития пазар, който отговаря за паричната политика, са обсъждали изваждането на израза "премерени стъпки" от терминологията за темповете на покачване на лихвите в САЩ.
Изтъкнато е, че нивото на лихвите, въпреки серията от покачвания от лятото насам, все още остава твърде ниско, като към това са били добавен и коментари за нарастващите инфлационни рискове, свързани с високите цени на петрола, спада на долара, увеличаването на цената на работната ръка и забавянето на ръста на производителността.

Тези коментари доведоха до най-големия еднодневен спад на еврото спрямо долара от юни насам. В късната нюйоркска търговия EUR/USD се разменяше при нива $1.3279, спрямо $1.3460 при затварянето в понеделник, след като по-рано през деня беше ударено ново триседмично дъно при $1.3251.
Спрямо йената, щатската валута също покачи стойността си рязко до 104.58, като USD/JPY отчете най-голямото си дневно покачване от май насам.
Паундът и швейцарският франк също понесоха загуби, достигайки съответно до нива $1.8830 и 1.1671 франка за долар.

Много анализатори обаче продължават да са на мнение, че поскъпването на долара представлява само временна корекция на спада му от края на октомври насам.
Те очакват щатската валута да продължи да поевтинява и занапред, главно заради огромните бюджетен дефицит и дефицит по текущата сметка на САЩ, които ще продължават да имат негативно въздействие върху долара и за в бъдеще.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |