В новините
 
20.01.2005 14:39   Новината е видяна 7364 пъти
Първият скоростен влак пристига на ЖП гара Бургас в събота
На 22 януари на ЖП гара Бургас ще пристигне първата скоростна дизелова мотриса тип “Desiro” на фирмата Siemens. Това съобщи директорът на БДЖ ЕАД Поделение товарни превози Бургас инж. Милчо Джамбазов. Влакът ще бъде представен в Бургас от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев. Мотрисата ще пристигне в 15 часа и ще отпътува час по- късно.
Това е първата от 25-те дизелови мотриси, за доставката на които БДЖ ЕАД подписа договор със Siemens. Фирмата има ангажимента да окомплектова, да осигури последващ ремонт и да поддържа на територията на Република България 25 дизелови мотриси тип “Desiro”. В договора, който железниците сключиха със Siemens е заложена и опция за доставка на до 15 тривагонни и до 10 четиривагонни електрически мотриси от същата фамилия.
Приблизителната цена на първите 25 дизелови мотриси е 67 млн. евро.Само от икономии на дизелово гориво те ще бъдат изплатени за 10 години. С новите мотриси разходът на гориво ще се намали десет пъти.
25-те дизелови мотриси ще имат по 123 седящи места във всяка. Първите две ще направят демонстрационни пътувания по железопътната мрежа на страната. После ще се движат като пътнически влакове със скорост до 120 км/ч в участъците, където това е възможно. Най-високата скорост, която могат да развиват е 160 км/ч. Новите влакове ще пътуват по най-губещите за БДЖ ЕАД неелектрифицирани линии в страната, където няма алтернативен транспорт. Фирмата реализира доставката на мотрисите, за да не се закриват тези линии. Мотриси ще пътуват по всикчи дестинации, включително и по основните железопътни линии, от 2006г.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |