В новините
 
22.01.2005 12:34   Новината е видяна 49933 пъти
Бум на близначета и тризначета в Бургас
Акушери, гинеколози и родилки отбелязаха днес в бургаската болница Денят на родилната помощ ,наречен още Бабинден. На празника дойдоха кметът Йоан Костадинов и зам.кмета по здравеопазване д-р Атанас Бошев. Ръководството на болницата и медицинските работници посрещаха своите гости и приятели във фоайето на бургаската болница, където бяха подготвили тържество по случай професионалния им празник. Деца от началното базово училище в града Михаил Лъкатник поздравиха медицинските работници.
Началникът на родилно д-р Георги Георгиев отчете постигнатите резултати през годината. 158 бебета са се родили в бургаска област от началото на годината.От тях 84 са момчета и 73 момичета. През 2004 година родените бебета са 3030. Цифрата е с около 160 повече в сравнение с предходната година. Д-р Георгиев отбеляза, че се наблюдава тенденция на увеличаване на раждаемостта. Освен това все повече семейства се решават да имат второ дете. В бургаското отделение са се родили 31 двойки близнаци и 3 тризнаци.
По традиция родилка поля с вода ръцете на д-р Георгиев. Тя изказа своите искрени благодарности към тези, които даряват живот.
През 2004 година е направен ремонт на първия етаж на родилно отделение. Това е създало много по-добри условия за работа на персонала, каза още д-р Георгиев. Той отбеляза, че благодарение на спонсори е обновен и част от инструментариума в отделението. Д-р Георгиев подчерта, че лекарите в отделението не са върнали нито една неусигурена родилка след промените в Закона за здравното осигуряване.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |