В новините
 
23.01.2001 12:50   Новината е видяна 4142 пъти
Посмъртно за Университета?
Посмъртно за Университета?
Вчера в БСУ се проведе среща на създадения в негова защита Обществен съвет. Неговият председател, Областният управител Георги Станилов подаде оставка от поста. Според него, трябва да се узакони сега съществуващото статукво - БСУ и Апелативният съд да съжителстват в сградата на "Александровска". Удачно ли е това? Всички знаем, как лавинообразно се разширяват новосъздадените държавни структури. Не че е ненужен Апелативен съд. Напротив. Но отпуснете една-две канцеларийки на държавата, и тя след време ще завземе цялата улица със замове на замовете и секретарки на секретарите на секретарките. Очевидно управляващите нямат никакво намерение да отстъпят от позицията си. Срещите на политиците и депутатите от Бургаски регион с разбуненото студентско общество тепърва предстоят. Левите сили няма да пропуснат да разкритикуват решението на десните управленци, но кому е нужно това? Кому пречи БСУ и защо сградата да не стане собственост изцяло на Университета? Очевидно е, че тук има замесени финансови интереси, които остават скрити за гражданите. Сблъсъкът им ще поляризира мненията на "твърдия" електорат, който отдавна е забравил да мисли. Явно двуполюсният модел в политиката е отживелица от ХХ-ти век. Внимавайте за кого гласувате на предстоящите избори, за да не ви застигнат с невероятна сила неговите неправилни решения!

Днес изтича срокът на договора за отдаване под наем на сградата на Университета. Абсурдно е да бъде подновен, т.к. подновяването му зависи от МС, поради смяна на формата на собственост.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |