В новините
 
15.12.2000 08:40   Новината е видяна 4386 пъти
ПАЯЖИНА Топ 10 на най-опасните компютърни вируси през тази година
Английската антивирусна компания Sophos публикува списък на десетте най-разрушителни вируса за изминалата година, съобщи CNN. Възможно е тази информация да учуди доста потребители, които са очаквали да видят на първо място в списъка най-широко разисквания в пресата вирус "I Love You". Неговата "любовна" епидемия се разрази през май и причини щети за няколко милиарда долара.

Според данните на Sophos обаче най-неприятен за потребителите се оказва вирусът "Kakworm", който е "червей" и се появи на електронната сцена още през януари. В продължение на цяла година той влиза в списъците на трите най-разпространени вируса на месеца и именно заради това си "постоянство" е причинил много повече вреди, отколкото "I Love You" и други подобни зарази.

17% от всички опаквания до антивирусната фирма са жалби от заразяването на компютри с вируса "Kakworm". Неговият "събрат" "Navidad", маскиран като коледна електронна картичка, също попада в списъка на фирмата Sophos, въпреки че времето му за действие е ограничено в рамките на новогодишните празници. За много потребители това време на годината е помрачено от необходимостта да "лекуват" компютрите си от заразата.

Специалистите на Sophos предупреждават, че много антивирусни фирми разработват програми за защита от най-известните вируси, сред които има и някои не толкова разрушителни. Затова доста често неизвестни на широката публика вируси причиняват повече пакости, отколкото "прорекламираните" от средствата за масовата информация.

Ето и пълният списък на най-разрушителните вируси за 2000 г. според данните на компанията Sophos. С процентите е обозначено относителното количество оплаквания от този или онзи вирус, ако приемем жалването до фирмата за 100%:
Kakworm - 17%.
I Love You (LoveLetter) - 14.5%.
Apology-B - 8.9%.
Marker - 6.5%.
Pretty - 5.6%.
Stages-A - 3.5%.
Navidad - 3.4%.
Ska-Happy99 - 2.3%.
WM97/Thus - 2.1%.
XM97/Jini - 2.0%.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |