В новините
 
03.05.2005 11:45   Новината е видяна 3348 пъти
За първи път в Бургас издават карта на дивечово стопанство
За първи път в България се издава карта на дивечово стопанство. Картата се издава в Бургас и е на Държавна дивечовъдна станция "Ропотамо". Тя е посветена на 25-тата годишнина от професионална дейност на стопанството.
Станцията е разположена по черноморието между Созопол и Приморско до Средец. Площта която обхаваща е 20 хил. хектара.
Автор на картата е Международният търговски и културен център "Геопан", съвместно с картографи от Троян. Дивечовъдна станция "Ропотамо" е сред най-предпочитаните за ловен туризъм в страната и Европа.
Първите организирани ловни туристи, които идват в стопанството са от Франция през 1980 година. През годините дивечовъдната станция е посетена от 1700 души от Германия, Австрия, Франция, Италия, Испания и САЩ.
Трофеите от "Ропотамо" са сред най-добрите в Европа. С особена популярнодст с еползват тези на благороден елен и дива свиня.
Стопанството притежава националния рекодр за елен-лопатар. За последните две години станцията е инвестирала над 350 хил.лв. собствени средства за ловна дейност и изграждане на ловно-туристическа база. По повод юбилея "Геопан" издава и специална серия "Признателна Странджа" от фотокартички на заслужили деятели.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |