В новините
 
06.02.2005 14:05   Новината е видяна 3544 пъти
Милен Велчев: Не съм способен да заменя премиера
"Аз лично не се виждам способен да отменя премиера. В политиката съм по- малко от 4 години и мисля, че не е достатъчен срок един човек да се научи да бъде премиер", заяви финансовият министър Милен Велчев в "Коритаров LIVE" по НТВ в четвъртък вечерта. В отговор на въпрос, той поясни, че на срещата със Симеон Сакскобургготски, по-рано през деня, този вариант не е обсъждан.

Велчев беше посочен като подходящ, да оглави евентуален служебен кабинет, от лидера на "Новото време" Емил Кошлуков.

Милен Велчев добави, че срещите му с премиера не са нещо необичайно, а на последната е обсъждано как да не се допусне срив на кабинета. Запитан какво означава да се осигури "стабилност на правителството", финансовият министър поясни, че е имал в предвид да се осигурят достатъчно гласове "против" или "въздържали се", за да се провали вота на недоверие.

"Ситуацията в момента е доста необичайна. От една страна, е достатъчно сериозна, от друга страна, фундаментални причини за това няма и икономиката продължава да се развива достатъчно добре и рейтинга на управляващите също расте", каза Велчев. Според него преди една година е имало повече основания да се очаква такава криза, но това не се е случило.

"Риск за управлението все пак има, но поради необичайния характер на тази ситуация, е трудно да бъде преценена неговата величина", заяви Милен Велчев. Според него наближаването на изборите прави все по-малко предсказуеми действията на различните политически сили, който се ориентират към различни политически цели.

Запитан как трябва да бъде поета и понесена персоналната отговорност за случая с "Булгартабак", Велчев заяви, че е жалко, че политическата класа в България не е намерила сили да подкрепи може би най- добрата възможна сделка за приватизацията на холдинга.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |