В новините
 
08.02.2005 07:15   Новината е видяна 3983 пъти
8 февруари е ден на безопасния интернет
Над 50 организации от 30 страни в целия свят, сред които и Министерството на транспорта и съобщенията (МТС), се включват в отбелязването на днешния международен ден за безопасен интернет (SaferInternet.org).
Организираните по този повод прояви в Европа са под патронажа на Вивиан Рединг, еврокомисар по въпросите на информационното общество.

Инициативата за безопасен интернет има за цел да се води активна и целенасочена борба с незаконното и вредното съдържание в световната мрежа за защита на потребителите и по-специално на децата, припомнят от ведомството на Николай Василев.

Основен организатор е Европейската мрежа на националните осведомителни центрове за безопасен интернет ИНСЕЙФ (INSAFE).

Сред множеството прояви е и конкурсът за разказ, посветен на темата за безопасно ползване на интернет, който се провежда в 18 страни и е отворен за участие на деца от 9 до 15 години.

Най-интересните разкази ще бъдат публикувани в специално създадената за целта "Галерия на разказвачите" на ИНСЕЙФ, а отличеният с голямата награда разказ ще бъде издаден в книга, която ще се разпространява в цял свят.

Дейността на ИНСЕЙФ се координира от Европейската мрежа на училищата (European Schoolnet) и е съфинансирана от програмата "Safer Internet".

Чрез конференции, ограмотяващи програми в училищата за безопасното използване на интернет, осведомителни кампании по радиото и телевизията и в уебпространството организаторите ще популяризират идеята за борба с вредното и незаконното съдържание в интернет.

На днешния 8 февруари излиза и първият брой на месечния бюлетин на ИНСЕЙФ, който ще информира гражданите, медиите и индустрията за иновациите и събитията в сферата на безопасното използване на интернет.

Миналата година страната ни се присъедини за първи път официално към Многогодишния план за действие за безопасен интернет на Европейската общност (програма "Safer Internet"), а фондация "Приложни изследвания и комуникация" (ARCfund.net) е първата организация у нас с одобрен за европейско финансиране проект.

В рамките на проекта ще бъде създадена и поддържана гореща линия за подаване на сигнали и оплаквания от потребителите за наличие на незаконно и вредно съдържание в Мрежата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |