В новините
 
14.02.2005 07:43   Новината е видяна 4764 пъти
Fluke Networks разработи тестър за определяне на капацитета на кабелни инфраструктури.
Българският SMB-сектор дочака Oracle E-Business Suite Special Edition (EBS SE) е подмножество на популярния корпоративен пакет E-Business Suite и наследява всички технологични удобства като общ модел на данните, отворена архитектура, единна глобална система, Web-базираност др., при чувствително по-ниската цена, подходяща за по-малки компании. Oracle EBS SE съдържа следните модули: Финанси, Складово стопанство, Снабдяване, Клиентски поръчки, Дискретно производство, Бизнес-анализи, Дистанционни услуги и продажби, Продажби при клиента.

Широкоекранен ноутбук с Instant-On функция обявиха от Prestigio. Мултимедийният мобилен център има панорамен 15.4" WSXGA+ екран, 256 MB видеопамет и e второто устройство на Prestigio от този клас. На него могат да се преглеждат DVD-филми и фото-албуми, както и да се прослушват музикални дискове без да зарежда операционната система, благодарение на функцията Instant On, достъпна и от включеното в комплекта дистанционно управление. Предвидена е и опция за вътрешен (mini-PCI) ТВ-тунер, съобщават от Асбис България.

Symbol Technologies изготви нов безжичен комутатор за големи корпоративни Wi-Fi мрежи. WS5100 предлага предлага 10 пъти по-голям капацитет и 60% по-голямо покритие от първото устройство от този клас, представено през септември 2002 г. Това дава възможност за разгръщане на по-мащабни инсталации. WS5100 поддържа до 48 порта за достъп, а базовият модел с 6 порта се очаква да струва около $2179.

Изобретиха памет, която е 5 пъти по-производителна от RDRAM PC800 и 10 пъти по-бърза от DDR 400. Тя е разработена от Samsung и носи името XDR (eXtreme Data Rate). Тази смразяваща скорост се постига чрез технологията DRSL (Differential Rambus Signal Level), гарантираща стабилност при трансфера на данните. Процесът Octal Data Rate за един такт предава 8 бита информация, което прави 8 GB/s. Не беше посочено кога новите памети ще се появят на пазара.

16 вида флаш-карти може да чете новият Trust 16-in-1 USB 2 Card Reader CR-1200. Универсалният четец се свързва с компютъра през USB 2.0. Комплектът включва кабел, аксесоари, драйвъри и упътване за употреба. Цената на производителя е EUR 18, а до магазините устройството ще достигне към края на този месец.

И BenQ обяви записващо DVD устройство с технологията LightScribe. Тази система е собственост на HP и с нея DVD устройството нанася текстове и изображения с професионално качество на горната повърхност на DVD/CD диска. Досега за тази цел се използваха специални принтери. Първите фирми, които сключиха с НР договори за използване на технологията са BenQ и LiteOn. DW1625 записва DVD със скорост 16х, както и двуслойни дискове. Ориентировъчната му цена е около US$ 130, а доставките ще започнат в началото на март.

Fujitsu Siemens Computers постави началото на ново поколение еднопроцесорни сървъри за SMB-сектора. Primergy TX150 S3 е първото от тези устройства. Компанията е предвидила Pentium/Celeron процесор, 6 x PCI слота, Gigabit Ethernet LAN, до 8 х U320 SCSI или 4 SATA твърди диска, както и резервно захранване с възможности за подмяна по време на работа. Цените в Германия стартират от EUR 1125 (без ДДС).

Телевизори със свръх тънки електронно-лъчеви кинескопи създаде LG Philips. Диагоналът на устройствата е 32 инча, а дебелината им е само 38 см. Досега устройствата с такъв диагонал не можеха да бъдат по-тънки от 50-60 см. Това постижение е станало възможно чрез използването на катодни тръби с дължина 14 инча или с 1/3 по-къси от стандартните, а технологията за разработката им е била открита в края на 2003 г. Новите устройства могат съвсем свободно да се конкурират с течнокристалните или плазмените си събратя по размери, а цената, която ще платите за 32” е около US$ 1400.

EPSON създаде гъвкав процесор. На конференцията ISSCC компанията представи работещ образец на асинхронния осембитов чип, изготвен по технологията LTPS-TFT, която е подобна на тази, използвана при производството на LCD-монитори. Процесорът е с размери 27х24 мм, разполага с 32 000 транзистора и е способен да работи с честота от 30 до 500 kHz. Основното предимство на този чип е, че неговото използване ще даде възможност за изготвяне на продукти с практически всякаква форма. Повече за това можете да прочетете тук.

Fluke Networks разработи тестър за определяне на капацитета на кабелни инфраструктури. CableIQ Qualification Tester определя дали кабелът може да поддържа 10 BASE-T, 100BASE-T, VoIP и Gigabit Ethernet и показва дължината на кабела, настройките за дуплексния режим и откриване на устройството в далечния край. Така устройството с джобен размер е от изключителна полза за отстраняване на възникнали проблеми в рамките на мрежата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |