В новините
 
14.02.2005 13:01   Новината е видяна 4269 пъти
Кметът постави табели там където им е мястото
Това е мнението на гражданите на квартал Сарафово в Бургас. Инициативният им комитет вчера поднесе на кмета Йоан Костадинов благодарственото си писмо за бързата му и решителна намеса по проблема, породен от въвеждането на винетната система.
Почти 18 години Сарафово е квартал на Бургас, припомниха те, и с поставянето на табелите за винетки между кварталите, АП и обл ПУ нарушиха два закона. Йоан Костадинов , напротив, спази законите и беляза действителните граници на Бургас Примерът му последваха и други кметове в страната. Има с какво да се гордеем, защото решителността на г-н Костадинов показа на другите градове, че и в България, кметът може да защитава правата на всичките си граждани.
Случилото се ,смятат сарафовци, показа как с разбирателство и взаимодействие между силно гражданско общество, медии , партии и управляваща администрация могат да се решават проблемите не само на нашия град.
В типичния си делови и взискателен стил ,веднага след благодарностите, представителите на Сарафово поставиха пред кмета и общинарите и другия въпрос, който ги върлнува напоследък- изливането на отпъдните води в морето пред сарафовския плаж.
Тези дни екоминистерството разреши на ВиК Бургас изливане на отпадни води в залива в размер на 64 400 000 кубични метра годишно. Това ще доведе до силно замърсяване на акваторията около плажа и може да предизвика туристическа и екологична катастрофа, тревожат се с основание в квартала.
За сравнение в Созопол разрешеното количество е 479 974 кубични метра годишно.
Ето защо настояването на сарафовци бе незабавно за започне изграждането на пречиствателна станция.
Кметът Костадинов отговори веднага- проектът за изграждането на тласкател до пречиствателната станция в Поморие отдавна е готов, имам уверението от министрите Арсенова и Паси,че обещаните близо 3 милиона ще са осигурени навреме, така че няма причини първата копка да направим в началото на март.
Надявам се, че фирмата изпълнител ще се справи със задачата си още преди да свърши лятото.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |