В новините
 
16.02.2005 17:12   Новината е видяна 4582 пъти
Авторите на “Забранено за мъже”: Примери за успели жени има достатъчно
Нов бургаски седмичник излезе на пазара в Деня на влюбените и виното. Пилотният брой на “Забранено за мъже” вече е факт.
Както Бургас инфо вече ви информира вестника ще излиза всяка събота и ще се разпространява в община Бургас. Информацията е събрана в 16 страници, 4 от които цветни.
Само 30 ст. е цената на "Забранено за мъже".
Екипът, който списва вестника засега изцяло е дамски.
Журналистите Севдалина Пенева и Илонка Иванова са автори на новия вестник. Пред екип на Бургас инфо те разказаха за новото си начинание и разкриха част от идеите си, с които ще изненадат своите читатели.
“Забранено за мъже” се издава от Сдружението “Жени за обединена Европа”.
Според нас най удачната форма е сдружение да се занимава с обществена работа, сподели председателят на новата структура Севдалина Пенева.
Сдружението има за цел да подпомага всички обществени структури за по-хуманно и демократично гражданско общество.
Вестникът е изцяло позитивен. В него няма нападки и негативни материали.
Вестникът ще популяризира постиженията на жените в областта на науката, културата, образованието, бизнеса, както и в личната сфера, довери за Бургас инфо главният редактор на изданието Илонка Иванова.
Амбицията на издателите е “Забранено за мъже” да се превърне в трибуна на всички жени, които търсят и вярват, че могат да намерят себе си.
“Време е съвременната българка да излезе от самоизолацията, самоунижението и самосъжалението, в което често изпада. Време е тя да се осъзнае като достоен член на обществото и да се научи да се бори сама за правата си. Време е всички жени заедно да осъзнаят ролята си на можещи и знаещи индивиди, а не да приемат тази на изкупителната жертва”, считат дамите от сдружението.
“Искаме да подарим на жената това, което няма , а именно удоволствието от четенето на един вестник. В него нашите читатели ще намерят материали, свързани с мода и козметика, как да започнем бизнес и да избягаме от самотата, обяви за запознанства. Във вестника ще има полезна информация и за работа ,каза още Илонка Иванова.
Във всеки брой издателите ще се стремят да изненадват приятно своята аудитория с игри и конкурси.
На 26 февруари излиза и първия официален брой на вестника. Тази седмица се разпространява пилотното издание на “Забранено за мъже”.
Във втория брой на изданието ще бъде обявен конкурс “Изработване на най-оригинална, ръчно направена мартеница”.
Наградите за най-добре представилите се в изработката на мартеници ще бъдат парични.
Победителите в конкурса ще бъдат обявени в средата на месец март. Тогава ще бъде открита изложба, на която ще бъдат показани най-красивите мартеници.
А на първи март, дамите от Сдружение “Жени за обединена Европа” ще подарят мартеници на домовете за стари хора.
Подобни инициативи ще бъдат бъдат част от работата на вестника за всички български празници. В момента се разработва идеята и за Великденски конкурс.
Севдалина Пенева и Илонка Иванова не се страхуват, че ще ги обвинят във феминизъм. “Ние живеем в свят ,в който освен жени има и мъже и както този наш свят не може без мъжката половина така не може и без женската. Вярно, живеем в мъжки времена, в които все още мъжете диктуват правилата и жените по-трудно успяват, но примери за успели жени вече има достатъчно много”, споделиха още авторките на вестника. Те са категорични, че няма да изолират мъжете от своя свят, нито пък ще воюват с тях.
Голяма част от материалите във вестника ще са насочени към жените, жертви на домашно насилие. Авторките са на мнение, че такива жени трябва открито да говорят за проблемите си и да търсят разрешаването им. Те ще направят контакти с асоциации и сдружения, които се занимават с такива проблеми години наред. Целта е вестника да стане трибуна на тяхната дейност.

"Всички вестници в България са изцяло за мъже и затова искаме да открием тази част от аудиторията, която все още не е открила своето четиво, допълват още издателите.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |