В новините
 
16.02.2005 17:29   Новината е видяна 3971 пъти
Над 40 хил. жилища ще бъдат изградени по проект за подобряване на жилищните условия на малцинствата
Министър Филиз Хюсменова участва в работата на кръглата маса, посветена на разработването на национална програма за подобряване на жилищните условия в градска среда на етнически малцинства в неравностойно положение, разработена от ПРООН. Срокът на изпълнение на програмата е 10 годишен и съвпада с реализирането на инициативата “Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.”
Програмата е разработена по поръчка на МРРБ и Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси. Дейностите по подготовката на програмата допълват подготвената национална жилищна стратегия, приета от МС през пролетта на 2004 г. Ползвател и участник в програмата ще бъде населението в ромските квартали, което е приблизително 412 500 души, разпределени в около 100 квартала на 88 града, съобщиха от правителствената информационна служба.
Програмата съдържа 2 основни компонента-инвестиционен и подпомагащ. Към инвестиционния влизат рехабилитация на техническата инфраструктура, осигуряването на нови жилища, осигуряването на строителни материали, осигуряването на заеми от банки за дребен бизнес и подобряването на социалната инфраструктура. Към подпомагащият компонент влизат изготвянето на стратегии за местно икономическо развитие на кварталите, управление на земите и недвижимата собственост и организиране на организациите, базирани в общността.
Проекто-програмата ще се финансира от правителството, местните органи за самоуправление, небанкови финансови институции, Европейския съюз и международни неправителствени организации. Разработени са 5 типови варианта на жилища с площ от 20 до 87 кв. м. като проекта предвижда изграждането на около 47 457 жилища.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |