В новините
 
22.02.2005 14:01   Новината е видяна 5701 пъти
В чужбина се готвят за собственост у нас
Това става възможно след като Народното събрание прие промените в Конституцията, свързани с членството на страната в ЕС. Промените бяха одобрени с 225 гласа "за" от общо гласували 230 народни представители. Като защитна клауза депутатите записаха условието режимът за продажбата на земя на чужденци да се определя със специален закон.
Всъщност чужденците отдавна намират начини да заобиколят Конституцията и да придобиват собственост у нас. С подставени лица или чрез регистрирани местни търговски дружества, чужди граждани отдавна стопанисват имоти в Бургаски регион. Преди години, привлечени от подготовката на България за членство в Евросъюза, тук масово имоти изкупуваха руснаци, турци, македонци. После бяхме свидетели на британската „инвазия". Сега почти всяко село в Бургаска област може да се похвали с къщата на англичанина, на германеца, на италианеца. И макар брокери да твърдят, че едва 10% от всички склкэчени сделки на бургаския пазар са с чужденци и, че те в никакъв случай не са наивният и лесен купувач, всеки собстник мечтае да продаде имота си на чуждоземец, за да получи повече пари.
Сега вече чужденците съвсем легално се готвят за присъствие на българския пазар. На 20 февруари в Лондон бе открито изложението "Имоти в България: Какво да купуваме... Как да купуваме", огранизирано от Британско-българската търговска камара.
Агенциите за недвижими имоти представиха продавани от тях градски жилища, планински имоти и собственост по Черноморието на британските купувачи. Бяха представени готови жилища и проекти, конто се продават на зелено. Както се очакваше, интерес към имотите ни са проявили не само пенсионери, търсещи местенце за отдих, но и купувачи, готови да платят за луксозни места за ваканции и за отдаване под наем на чуждестранни туристи.
Вече е разработена и схема за намаляване на наследствения данък при инвестиция в недвижими имоти в България. Тя неотдавна беше оповестена от вестник "Дейли Телеграф".
Според британското издание има вече регистрирано дружество Black Sea Property Fund от групата Development Capital Management (ОСМ), което предлага седемгодишен спестовен план на инвеститорите с възможност средствата им да бъдат вложени в недвижима собственост, гараниран от Foreign and Colonial. Печалбата от инвестициите е ниска, но на вложителя е гарантирано, че в края на периода капиталовите му разходи ще бъдат възстановени. Минималната искана инвестиция е 30 хил. паунда. Регистрираната зъв фонда сума автоматично се изключва от имуществото на вложителя и не се облага с данък при евентуалното унаследяване на размера на този капитал; преди изтичането на седемгодишния срок от сключването на договора. Фондът е бил регистриран
в офшорната зона на о-вДжърси, като инвестиционна компания и предстои да бъде листвана на фондовата борса в Лондон като компания с малка капита лизация от така наречените алтернативни инвестиционни фондове.
Свой фонд за инвестиции в оългарски имоти създаде и Кувейтската национална банка /КНБ/. Фондът за недвижими имоти в Централна Европа - Уатани цели да цели да влага в централно европейския фонд ТМW, в чийто инвестиционен портфейл има недвижими имоти в различни страни от Централна и Източна Европа, фондът желае да се възползва от икономическия разцвет в региона, който при разширяване на ЕС ще доведе до подобряване на пазара на недвижимите имоти.
Фондът е средство за дългосрочно инвестиране, като очакваната нетна възвръщаемост е около 10,5 процента - 12,5 процента. Той ще има разнообразен инвестиционен портфейл от първокласни офис сгради, жилищни сгради, модерни логистични съоръжежения. Сред страните, към които се е насочил са: Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния и България.
За закупуване на имоти в България се готвят и в Русия. На 1 март на форум в Москва ще се обсъждат възможностите за инвестиции тук. Интересът на Русия към нашата недвижима собственост расте непрекъснато. Безспорно за това оказват влияние предстоящото присъединяване на България към ЕС, адекватните цени, възможността за развиване на допълнителен бизнес и редица други фактори.
Организаторите - службата за търговско-икономически въпроси към българското посолство в Москва и Центърът за българска промишленост в Москва са определили темата: „Възможностите за инвестиции в един от най-динамичните европейски пазари на недвижима собственост - България". форумът ще се проведе под патронажа на посланика на България в Русия Илиян Василев на 1 март 2005 г.
Темите, които ще бъдат обсъждани вклкюват целия набор въпроси, свързани с възникването и реализацията на инвестиционния интерес, установяването на контакти между заинтересованите страни - инвеститори, брокери, финансови посрёдници, клиенти. Предвижда се и презентация на отделни административни области в България, техните природни особености, инфраструктура, стопанска дейност, перспективи за икономическо развитие и инвестиционни възможности.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |