В новините
 
22.02.2005 17:50   Новината е видяна 4067 пъти
До края на годината пазара на недвижимите имоти ще се стабилизира
Той поясни, че чужденците търсят завършени, нови жилища, които да бъдат обзаведени. Те желаят да могат да изплозват новите придобивки за себе си, когато пребивават в страната, а през останалото време да ги отдават под наем.
Други пък купуват жилища, защото имат бизнес тук. Най-голямо търсене на подобни жилища има в Бургас, Несебър, Слънчев бряг, Равда.

Според Червеняков се наблюдава и повишен интерес към завършени имоти на юг от Бургас. Предпочитаните райони са Созопол, Приморско и Китен. Там все още предлаганите имоти са малко, тъй като обектите са в процес на изграждане.
Чужди граждани търсят и малки къщи в близост до морето на цени от 30 до 50 хиляди евро с дворно място около 1 дка. Имотите трябва да са на около 30 мин. път от морето и да има комуникация в населеното място.
В момента за чужденците са много актуални и имотите в селата в Странджа планина особено тези, които са по-близо до морския бряг. Интерес към земите по Черноморието проявяват най-вече англичани, австрийци и ирландци, каза още Иван Червеняков.

От земеделските земи се търсят тези, които могат да влязат в регулация в близките една - две години като целта е строителство. Най-предпочитани са парцелите в "Меден Рудник", "Лозово" и "Крайморие".

През последните две години цените на имотите са се покачили драстично. Спрямо 2003 година повишението е 100%, отчитат брокери на недвижими имоти.
В момента в суперцентъра на Бургас 1 кв.м. се предлага за 950 евро. В комплексите цената е около 500 евро.
Сега цените на панелните апартаменти са доста високи.
"Този пазар ще е винаги активен и динамичен ,но смятам, че когато самия пазар се урегулира и цените се нормализират търсенето ще се засили", коментира мениджърът на "Адрес".

На този етап в Бургас се строи навсякъде. Строителните компании работят върху много амбициозни проекти. Те предлагат по-различен и по-модерен продукт. В града се проектират предимно жилищни сгради. Мащабна строителна дейност се извършва в жилищните комплекси "Лазур", "Меден Рудник", "Славейков" и "Сарафово." Пред завършване са и няколко бизнес-административни сгради. Те са съобразени с всички съвременни изисквания. В тях се разполагат търговски центрове, офис помещения и финансови институции.

Червеняков обясни, че факторите за високите цени са няколко: Бургас е привлекателен център, интерес за покупка на имоти има и от българи и от чужденци. Друга причина за поскъпването на имотите са разходите на строителните фирми, както за проектирате така и за материали. Основният двигател на строителството у нас е пазара на жилища, който през последните две години е нарастнал драстично.
Според Иван Червеняков пазарът вече започва да се успокоява, независимо че все още търсенето е по-голямо от предлагането. Факт е, че Бургас е на едно от първите места по ръст и цени. Това означава , че и самото търсене драстично е нарастнало.

Неговата прогноза е , че след влизането на страната ни в Европейския съюз цените леко ще се понижат и ще се установят на едно определено ниво.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |