В новините
 
29.07.2005 14:40   Новината е видяна 2749 пъти
Зърнена криза в България няма и няма да има
Зърнена криза в България няма и няма да има през тази година, заяви министър Нихат Кабил в пленарната зала в отговор на депутатско питане.
Към 28 юли са ожънати 59,98 % от реколтираните площи с пшеница, което е 6 254 027 декара. Въпреки обилните валежи, които забавиха стартирането на жътвената кампания, в момента тя върви с бързи темпове и на ден се прибират средно около 500 000 декара пшеница, каза още Нихат Кабил. По думите му, средният добив от декар е 340 кг, а произведеното количество пшеница от новата реколта до този момент е 2 124 681 тона. Нихат Кабил беше категоричен, че това е достатъчно, за да се гарантира зърненият баланс на страната до новата реколта. В пленарната зала министърът на земеделието и горите припомни, че по отношение на това, дали ще има зърнена криза в България, както алармираха депутати от опозицията, становището на брокерските организации от Консултативния съвет по зърното са споделили становището, че засега тези опасения са безпочвени.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |