В новините
 
25.02.2005 08:41   Новината е видяна 3751 пъти
От 1 април: Телефонът става като таксито - с първоначална такса
БТК (BTC.bg) въвежда еднократна първоначална такса за "успешно осъществяване на разговор" в рамките на страната - 11 ст.
Ако набраната линия е заета или дава свободно, абонатите не заплащат нищо, уверяват от телекома и обясняват, че първоначална цена за разговор има в тарифите и на други оператори в Европа, например в Полша, Германия, Чехия.

Освен това БТК започва да отчита телефонните обаждания в секунди, като цената за минута градски разговор ще бъде стотинка и половина (0,015 лв.) в часовете от 7 сутринта до 21 вечерта.

В останалото време (между 21 и 7 ч.) плюс събота и неделя и официалните празници на България абонатите на телекома няма да плащат за минута.

Потребителите на фиксираната мрежа ще получават още безплатна детайлизирана справка за времетраенето, точния час и направлението на своите обаждания.

Селищните разговори по уличните жетонни апарати на БТК ще продължат да се таксуват в импулси при цена 13 ст./импулс, в която е включен ДДС.

Междуселищните разговори

В Зона 1 (най-краткото разстояние) разговорът ще струва 1,5 ст./минута разговор в пиковите часове и 1 ст./минута нощем - от 21 до 7 ч.

В Зона ІІ цените са съответно 4 и 3 ст./минута, а в зона ІІІ (над 100 км) - 10 ст./минута от 7 до 21 ч. и по 4 ст./минута в часовете на слаб трафик.

Международните разговори

При тях БТК намалява цените на минута и изравнява тарифата за часовете на слаб и силен трафик.

Създават се две нови международни зони и са променени страните в някои от международните зони в съответствие с разходите.

За 30 ст./минута ще могат да се говори със Зона І, която включва: Гърция, Великобритания, Чехия, Русия, Испания, Германия, САЩ, Канада, Швеция, Португалия, Израел и др. (Към тези страни се звъни най-много от България.)

За 36 ст./минута ще се провеждат разговори със Зона ІІ, в която влизат: Кипър, Ирландия, Норвегия, Китай, Южна Африка, Украйна, Турция, Македония, Румъния, Франция, Молдова и др.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |