В новините
 
09.03.2005 16:50   Новината е видяна 3298 пъти
Казармата
Със 112 гласа "за", без "против" и двама "въздържали се" парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, свързани с наборната и кадровата военна служба.

Измененията предвиждат намаление на пределната възраст за освобождаване и отлагане от наборна военна служба от 30 години на 27 години, съобщава БНР.
Предлага се също отлагането от наборна военна служба по болест да е за не повече от една година, а не както досега за не повече от 3 години.

Според промените от наборна военна служба ще се освобождават вече и приетите на кадрова военна служба, българските граждани с двойно гражданство и постоянно живеещи в чужбина, както и младежи в тежко семейно положение.

Отпада изискването кадровите военни да са отслужили наборната военна служба, като се предвижда на приетите на кадрова военна служба, неотслужили наборна военна служба, първите 6 месеца от службата да се зачитат за наборна военна служба.

Приетите на първо четене поправки предлагат въвеждането на изискване войниците, които ще бъдат приемани на кадрова военна служба, да имат основно или по-високо образование.
Променя се и размерът на възнаграждението за военно звание за кадровите сержанти като се предлага то да стане не по-малко от 1.5 средни месечни заплати, а не както досега 1.3 средни месечни заплати, а за кадровите войници - не по-малко от 1,3 средни месечни заплати, а не както сега - една средна месечна заплата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |