В новините
 
09.03.2005 16:52   Новината е видяна 5722 пъти
охраната на училищата
От началото на следващата седмица нови 8 патрула на Жандармерийска част в Бургас ще поемат охраната на зоната около училищата в пиковите часове на деня.
Охранителната дейност ще се засили в часовете на идване и прибиране на децата от училище, както и в големите междучасия.
Патрулите ще осъществяват наблюдение и при застъпването на първа и втора учебни смени.
Това бе решено днес на работна среща на Местната комисия по обществен ред и сигурност по проблемите на сигурността и безопасността в зоната на бургаските училища.
Комисията е учредена съобразно стратегията на Министерството но вътрешните работи "Полицията в близост до обществото". В нея освен представители на официалните държавни институции са включени представители на частния бизнес, медиите и нестопанските организации.
С цел по- голямата мобилност и оперативност на комисията в ежемесечните срещи присъстват само хората, пряко занимаващи се с разглеждания проблем.
Днес в разговорите участваха зам. кмета по образованието и културата доц. д-р Маруся Любчева, Бонко Димитров – Директор на Дирекция “Обществен ред”, полк. Ганчо Николаев – Началник Жандармерийска част – Бургас, полк. Костадин Цоцомански – Началник на Направление “Охранително и КАТ”, ст. л-т Пейчо Михалев – инспектор в сектор “Охранителна полиция” и Петьо Петров – инспектор борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в сектор “Криминална полиция” РДВР Бургас.
Обсъдени бяха проблеми, свързани с подсигуряване на активното присъствие в училищните райони на съвместни наряди от служители на “Охранителна полиция” РДВР Бургас, Жандармерийска част и служители от Дирекция “Обществен ред” към Община Бургас.
Те ще бъдат разпределени пропорционално по обслужвана от РПУ Бургас територия.
7 пеши и един автопатрул започват работа от началото на следващата седмица.
Патрулиращите пеши наряди ще са насочени в районите край Английска и Немска езикови гимназии, Гимназията за романски езици “Г.С.Раковски”, Професионалните гимназии по строителство и архитектура, механотехникум, ТОХ , СПТУ по транспорт и др.
С осъществяването на охраната в районите на бургаските училища се цели да не се допуска извършване на престъпления срещу ученици. По този начин ще могат да бъдат установени и непълнолетни и малолетни извършители на противообществени прояви.
Чрез новосъздадените патрули ще могат да се наблюдават и лицата, които склоняват учениците към престъпна дейност - наркомания, хазарт и употреба на алкохол.
Пълният списък на учебните заведения и графикът на патрулиране ще бъдат оповестени на нарочна среща с директорите на бургаските училища, която ще се проведе на 15 март в Голямата зала на Община Бургас.
На днешната среща беше решено още да се подготви заповед на кмета на Община Бургас – Йоан Костадинов за подобряване на пропускателния режим в училищата.
Това се прави с цел недопускане на терористични прояви, разпространение на наркотични вещества и противообществени прояви.
Предвидено бе заседанията на Местната комисия по обществен ред и сигурност да се провеждат всеки втори вторник от месеца.
Съставът й ще бъде променян в зависимост от обсъждания проблем.
Комисията по обществен ред и сигурност ще разгледа и проблема с просещите и скитащи непълнолетни и малолетни от ромски произход, както и зачестилите кражби на метални шахти от отводнителните канализации. Ромисията ще разисква и темата с уличнот оосветление в районите на бургаските училища.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |