В новините
 
11.03.2005 05:18   Новината е видяна 3457 пъти
В спор за земята
Движението по пътя Бургас - Созопол беше блокирано в четвъртък от повече от стотина собственици на земи в с. Черноморец. Те протестираха срещу отказа на държавата да им възстанови имотите, влизащи в рамките на бившите поделения на военно министерство - "Акра", "Таласакра" и "Червенка" до селото. Въпреки че с решение на правителството преди близо месец собствеността там е деактувана от публична държавна в частна държавна, притежателите на имотите не могат да влязат във владение. Става въпрос за около 150 парцела, разположени на площ от около 1000 декара. Министерството на отбраната е освободило поделенията още преди две години, но самите терени не са прехвърлени, тъй като са от "стратегическо значение".


Въпреки силния снеговалеж протестиращите останаха на пътя няколко часа и спряха движението в двете посоки, като скандираха "мафия", "оставка" и "няма да гласуваме". Готови сме да блокираме движението за 10 дни, заяви председателят на инициативния комитет Станко Димитранов пред БТА.


Също в четвъртък от ДСБ предложиха казусът да бъде решен със законова поправка. Депутатите Стойчо Кацаров и Петър Жотев обявиха, че ще предложат, когато отпадне необходимостта одържавен имот да е публична държавна собственост, той да не се продава от администрацията, а да се възстановява на собствениците му.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |