В новините
 
19.09.2005 09:47   Новината е видяна 3570 пъти
Бургаските данъчни улесняват бизнеса с ДДС-енциклопедия на диск

Представители на малкия и среден бизнес в Бургаска област ще получат от данъчната администрация мултимедиен диск “ДДС в България”. Продуктът ще бъде придружен и от специално писмо на териториалния данъчен директор Румяна Дулева, адресирано лично до шефовете на фирми, съобщиха от пресцентъра на данъчната дирекция. В него се насърчава коректността във взаимоотношенията бизнес – данъчна администрация.
Мултимедийният диск е изработен от експерти на Националната агенция за приходите и данъчната администрация. С неговото разпространение стартира мащабна кампания за популяризиране на данъка върху добавената стойност у нас. Новият продукт ще бъде предоставен и на държавните и общински власти, медиите, библиотеките, университетските центрове, читалища и училища.
Дискът съдържа полезна информация за регистрацията и дерегистрацията по ДДС, начинът на функциониране на ДДС-сметката и предимствата от използването й. За да се спести време на бизнеса, е подготвено подробно описание на една от новите електронни услуги на данъчната администрация – “ДДС по интернет”. Може да се прочете и всичко за преговорите и договореностите с Европейския съюз по глава 10 – “Данъчна политика”, както и за историята на ДДС във всички страни членки на ЕС, ДДС на Балканите и в по-големите държави в света. Дават се и ставките на този данък в различните законодателства.
За първи път в България се прави толкова подробна разработка и за международната практика. Посочва се още как се възстановява ДДС при пътувания в чужбина, а също и как чуждестранни бизнес партньори могат да го направят, ако са в България.
Изключително полезна за бизнеса е и възможността да се използват качените на диска готови електронни документи, декларации и формуляри, които са необходими при контактите с данъчната администрация.
“С този диск данъчната администрация прави поредната своя стъпка за сътрудничество с всички коректни данъкоплатци. Желанието ни е да усъвършенстваме и улесняваме непрекъснато сферата на данъчното обслужване”, коментира директорът на ТДД “Републикански данъци” – Бургас Румяна Дулева. Тя уточни, че получателите на ДДС-диска могат да го копират без търговска цел и от своя страна да го разпространяват до коректни бизнес партньори.
В първия етап от кампанията, която е с мото “ДДС в България – ценно е да знаеш”, бургаските данъчни ще разпратят 150 диска. Сред основните получатели ще бъдат фирми с параметри, близки до границата за регистриране по ДДС – 50 000 лева облагаем годишен оборот. Всеки, който желае, може да ползва информацията от диска и чрез интернет сайта на Главна данъчна дирекция.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |