В новините
 
04.04.2005 04:38   Новината е видяна 4095 пъти
Откриха десетки хиляди бутилки алкохол с фалшив бандерол
Проверките установиха наличие и на значителни количества алкохол, върху които поставените бандероли ясно сочат, че са с изтекъл срок на годност, информира пресцентърът на МВР.

Резултатите от тази полицейска операция станаха възможни благодарение на добрата координация и усилията на редица полицейски звена в страната - ДНСП, НСБОП, СДВР и регионалните дирекции в Бургас, Пловдив, Плевен, Монтана, Смолян и Габрово.

Акцията се проведе под надзора на ВКП и активното съдействие на следователи от столичната и окръжните следствени служби в Бургас и Пловдив и Териториалните данъчни служби.

В резултат на първоначална проверка, извършена на 20 януари т. г. се установи, че алкохолни продукти на "СИС Индустрийс" ООД с посочените нарушения са широко разпространени в много региони на страната. Намерени са 11 605 бутилки с фалшиви или нередовни бандероли, от които 7 834 в Пловдив. Установените нарушения потвърдиха получения сигнал за нарушение на данъчните закони и фактическо ощетяване на бюджета в особено големи размери.

Първоначално установените нарушения наложиха задълбочена проверка за установяване на цялостната незаконна дейност. Под ръководството на ВКП спецполицаите атакуваха офиси и помещения на "СИС Индустрийс" ООД на столичния булевард "Джеймс Баучер"№77 и 78, които се ползват от 44 годишния М.С. с прякор "Апаша" и 48 годишния ливанския гражданин Ж.Ф.

Проверени бяха и складове за търговия на едро с алкохол в цялата страна, които се ползват от дистрибутори на "СИС Индустрийс" ООД, както и производствени обекти на фирмата в карнобатските села Венец и Церковски.

В един от складовете по време на операцията в столицата един от работниците успя да направи таен вход през тухлена стена, като я разби. Той беше заловен от охраняващите обекта полицаи при опита му да изнесе цялата налична финансова документация.

От проверените обекти са иззети компютри, документи, партиди алкохол от марките на "СИС Индустрийс" ООД със същите нарушения. Открити са още големи количества "Бърбън", за която марка фирмата няма лиценз за производство.

По случая са образувани 6 следствени дела в София, Бургас и Пловдив.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |