В новините
 
05.04.2005 04:25   Новината е видяна 3866 пъти
Петрол холдинг и Лукойл се разбраха за доставките на горива
Споразумение предвижда от началото на април "Литаско" да продава на холдинга горива, произведени от нефтохимическия комбинат в Бургас, която също е собственост на руската петролна компания.


Възобновени са и доставките към всички петролни бази, собственост на българското дружество, като същевременно клиентите на “Нафтекс Петрол” ще могат да зареждат от бургаската рафинерия, обясниха от холдинга. Сключването на договора е станало възможно чрез конструктивни преговори с “Литаско България”, допълниха от "Петрол холдинг".


С това като че ли се слага край на изненадващата война в българския петролен бизнес, която започна в началото на февруари. Тогава от “Лукойл България” спря експедицията на горива към холдинга, като за мотив посочиха неразплатени задължения между двете дружества.


Конфликтът между двете компании беше усложнен и от факта, че холдингът водеше преговори за продажба на акциите си в "Петрол" на "Лукойл". Възможността за подобна сделка беше обявено от двете страни в началото на декември, като още тогава на пазара остана впечатлението, че между преговарящите има редица несъгласия. Оттогава от компаниите отказват коментар на бъдещето на преговорите.


Новината за постигната договореност между двете компании идва само няколко седмици след като от "Петрол холдинг" съобщиха, че най-вероятно ще обявят безпрецедентен в историята на бранша в България търг за доставки на гориво. Компанията търсеше да закупи около 600 хил. тона бензини и дизелово гориво на твърд договор и до 120 хил. тона спот доставки в рамките на следващата една година. Горивата щяха да бъдат предназначени за пазара на едро в България.


Засега не е ясно какво ще стане с търга, който беше квалифициран от запознати като една от най-големите поръчки на пазара на горива в страната, но според специалисти дори и да има процедура, тя ще е за значително по-малко количество.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |