В новините
 
05.04.2005 04:32   Новината е видяна 3894 пъти
Бургас е включен в проект Жизнени градове
Той присъства на заседанието, с което се сложи официален старт на проекта в Хага на 31 март. В него Бургас си партнира с Асоциация ЕВРОГР АДОВЕ, два изследователски института и градове от цяла Европа.
За изпълнението му са отпуснати общо 1,5 млн. евро от Европейската комисия, като 124 хил евро са предвидени за Община Бургас. Половината от средствата са под формата на безвъзмездна помощ. Проектът не е инвестиционен а чисто научен, уточни Венелин Тодоров. С него се цели подобряването на качеството на живота на хората в градските райони. Усилията на Бургас в тази насока ще бъдат съсредоточени върху влиянието на тежката индустрия н.върху околната сред и здравето на населението, пред вид близостта на нефтопреработвателното предприятие „Лукойл-Нефтохим” и други крупни промишлени обекти на територията на града. Ще се работи по създаването на повече зелени зони в града, информира Тодоров. Проектът ще улесни обмяната на опит между местните власти, както и диалогът и сътрудничеството помежду им в областта на устойчивото градско възстановяване, каза още той. Заместник кметът обясни устойчивото развитие като „социалноикономическо развитие, което няма да засегне интересите на бъдещите поколения и ще работи за възобновяване на възобновяемите природни източници, и за съхраняване на невъзобновяемите.” В рамките на проекта се предвижда и провеждането на семинари, издаване на електронни бюлетини и др. Продължителността му е 26 месеца.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |