В новините
 
09.04.2005 05:00   Новината е видяна 3783 пъти
Копенхаген Еърпортс е избран за концесионер на летищата във Варна и Бургас
Компанията, която е определена от Международния летищен съвет (АСІ) за летище № 1 в Европа, е спечелила 9,15 точки от общо 10 в откритата процедура на Министерството на транспорта и съобщенията.

Транспортният министър Николай Василев е обявил, че един от параметрите, които са довели до класирането на първо място на датския оператор е предложеното в неговата оферта 30 %-но концесионно възнаграждение.

"Копенхаген Еърпортс" е предложил и най-добрата инвестиционна програма, разпределена приблизително по равно между летищата в Бургас и Варна. За 35 години тя е общо 526 млн. евро. Над 106 млн. лева от тези средства ще бъдат изразходвани в първите три години във Варна и Бургас за изграждането на нови терминали. Това означава 1 297 млн. евро директни приходи в бюджета на Българи, пише в правителственото прессъобщение. В концесионната процедура бе заложена минимална ставка на концесионно възнаграждение от 12 % от всички приходи на летището за следващите 35 години.

Това е първата концесия в системата на Министерството на транспорта и съобщенията. Министър Василев е отбелязал, че отдаването на концесия ще намали летищните такси за авиокомпаниите в сравнение с досегашните им стойности.

Втори в класирането са обединението от Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide, Германия и "БМ Стар" ООД, България със 7.95 точки, трети са консорциумът Vinci Airports, Франция и Vinci Concessions, Франция със 7.36 точки.

Очаква се концесионният договор да бъде сключен до 1 месец.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |