В новините
 
28.09.2005 10:59   Новината е видяна 3796 пъти
Община Несебър връчи призове за туризъм
Призове на най-заслужилите в сферата на туризма на територията на община Несебър през сезон „Лято 2005” връчи зам.кметът Мария Недялкова, съобщиха от общинската администрация. Официалната церемония се състоя в Конферентния център „Несебър”. На нея присъстваха професионалисти от най-добрите туристически компании в региона, представители на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, ръководството на комплекса,частни хотелиери, доайените в бранша Стайко Желев, Христо Кънчев, Благой Василев, кметове на туристическите селища в общината.
Тази година за първи път община Несебър връчи свои призове в следните категории: най-добър хотел, най-добър семеен хотел, топзаведение за хранене и атракции, най-добър туоператор и специална награда за туристически обект на 2005 г.
За съвършено съчетание от гостоприемство, класическа елегантност и комфорт, наградата за най-добър хотел стана притежание на хотел „Бургас”, собственост на Димитър Янков. За елегантност и дискретност при обслужването призът за най-добър семеен хотел отнесе Стоянка Петкова за хотел „Роял”, който функционира едва от една година. Емблематичният ресторант „Ханска шатра”, собственост на Димитър Митев, бе отличен в категория „топзаведение за хранене и атракции”, за уникално съчетание на традиция, култура на обслужване и професионализъм. За утвърждаване на дестинация Несебър като атрактивна и желана, призът за най-добър туоператор за сезон „Лято 2005” грабна фирма „Елит тур”, чийто изп.директор е Христо Колев. Фирмата е представител за България на Neckerman и TUI. Безспорен лидер в надпреварата за най-авторитетното отличие „туристически обект на 2005 г.” бе хотелски комплекс „Хелена резортс”. Комплексът бе отличен за висока култура на обслужване и професионален мениджмънт.
Церемонията съвпадна с честването на Международния ден на туризма – 27 септември. Желанието на организаторите в лицето на община Несебър е този празник да се превърне в традиция.
Когато в далечния 19 юли 1956 г. тогавашното управление на страната ни приема решение за изграждане на единен курортен комплекс от три зони: старинен град на полуострова с музеен характер и историческо значение, нова градска част с жилищно-стопански характер и крайбрежна курортна база за международен туризъм за 2100 легла, едва ли някой е предполагал, че община Несебър ще се превърне в най-голямата туристическа агломерация на българското Черноморие. На нейна територия вече функционират повече от 250 хотела, многобройни места за настаняване и над 1000 заведения за хранене. Повече от 800 млн.евро са инвестирани за развитието на туризма в община Несебър през периода 2001 – 2005 г. Очакванията и за този туристически сезон е да има ръст на туристопотока и успешен бизнес за заетите в бранша.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |