В новините
 
18.10.2005 10:20   Новината е видяна 3485 пъти
Вторият етап на Фестивала "Дружба между езиците" ще се проведе в античния Несебър
Под патронажа на Извънредния и пълномощен Посланик на Руската федерация в РБългария – г-н Анатолий Потапов и зам.министър-председателя и Министър на образованието и науката на РБългария – доц.д-р Даниел Вълчев, в периода от 18 до 23 октомври в Несебър ще се проведе вторият етап на българо-руския фестивал „Дружбата между езиците – дружба между народите”. Организатор е Федералната агенция по образование в Москва. Фестивалът се провежда с участието на Министерство на образованието и науката, посолството на Русия в България, Руския културно-информационен център в София, Воронежкия държавен университет.
Официалното откриване ще се състои на 19 октомври от 12.00 ч. в Конферентен център „Несебър” в античния град. Церемонията ще води Михаил Александрович Батурин – ген.директор на Центъра за Междунационално образование „Етносфера” в Москва. Специални гости ще бъдат г-н Николай Трифонов – кмет на община Несебър, г-н Евгений Яковлевич Бутко – ръководител на руската делегация у нас и зам.ръководител на Федералната агенция по образование, г-жа Евгения Костадинова - ръководител на българската делегация и директор на Дирекция „Политика в общото образование” в МОН, г-жа Маруся Любчева – член на парламентарната комисия по образование и наука към 40 – то Народно събрание, г-н Любомир Пантелеев – областен управител на Бургас, г-н Игор Фетисов – съветник при Посолството на Русия в България.
Фестивалът продължава до декември. Провежда се в три етапа. До септември се провеждаше чрез интернет, като участниците трябваше да напишат текст по една от темите, обявени в сайта на фестивала – http://www.fest2005.ru. По 20 ученици от България и от Русия са избрани да участват във втория етап, който стартира утре в Несебър. Очаква се да бъдат отличени по 10 участници от всяка страна, получили най-много точки от устен и писмен изпит. Те ще бъдат наградени с пътуване за финала във Воронеж. Третият етап е през ноември. В него са включени конкурси за творчески разработки и публични изяви. На участниците в третия етап се предлага екскурзия в Москва.
Фестивалът на езиците е международен проект с участието на млади хора от Русия, Франция и България. Идеята е да се отличат ученици с най-добро владеене на български и руски език, за най-добро познаване на историята и културата на страната на изучавания език. Целта е да се разшири разпространението на руския език и руската култура в България и да се повиши интересът към българския език и култура в Русия.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |