В новините
 
25.08.2004 13:13   Новината е видяна 8219 пъти
Катастрофата на руските самолети - терористичен акт?
Почти едновременно два руски пътнически самолета катастрофираха късно снощи, съобщиха руските информационни агенции.

Самолет Ту-154 на авиокомпания "Сибир" по маршрут Москва-Сочи се е разбил на 138 км. от Ростов на Дон, като връзката с него изчезва 22.59 часа, а самолет Ту-134 на "Волга Авиоекспрес", пътуващ от Москва до Волгоград пада в Тулска област три минути по-рано.
И двата самолета са излетели от московското летище “Домоедово”.
Самолетът Ту-134 е пилотиран лично от генералния директор на авиокомпанията Юрий Баичкин, който е професионален пилот и редовно е бил командир на екипажите на компанията.
От там уверяват, че екипажът е бил много опитен, машината не е била стара и за този ден е имала само два полета.
“Волга Авиоекспорт” е малка регионална авиокомпания, която притежава два два Ту-134 и четири ЯК-42Д.
По официална информация чужди граждани на бордовете не е имало. От всичките 96 пътници и на двата самолетa оцелели няма.
До момента са открити общо 35 тела - 20 от Ту-154 и 15 тела от Ту-134. Спасителните групи и експертите издирват и още две черни кутии, след като по-рано днес бяха намерини първите черни кутии и на двата самолета.
Руските компетентни органи не изключват версията за терористичен акт, тъй като малко преди катастрофата екипажът на Ту 154 е подал сигнал за отвличане, а разбиването на другата машина е предшествано от взрив във въздуха.
Пресаташето на “Сибир” съобщи, цитиран от ГазетаРу, че в компанията е получена телеграма, че на един от самолетите се е задействала системата, оповестяваща отвличане.
Телеграмата е изпратена от началник смяната на военния сектор на Главния център на системата за организация на въздушното движение:
В Московския и Ростовския район едновременно изчезнаха сигналите от Ту-154 и Ту-134. На единия се задейства сигнализацията за отвличане. Моля да бъде усилена бдителността по аерогарите при проверката на пътниците и настаняването им в самолетите.

По последна информация обаче руските федерални служби за сигурност нямат данни, че катастрофите са причинени от терористични актове.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |