В новините
 
21.01.2007 08:39   Новината е видяна 4579 пъти
Вливат летищните дружества Варна, Бургас и Пловдив

Държавните дружества “Летище Варна“ и “Летище Бургас“ вероятно ще се влеят в летище Пловдив, съобщи транспортният министър Петър Мутафчиев.
Министерството обсъжда три варианта за преструктурирането на двете дружества, които останаха, след като консорциумът между германската компания “Фрапорт“ и българската “БМ стар“ получи концесията на черноморските аерогари. Активите на държавните летища са офис оборудване и техника за обслужване на самолетите.

Транспортното министерство не е склонно да обсъжда варианта за вливането им в летищата в Горна Оряховица и Русе, чието концесиониране предстои. Засега няма изгледи за бързо стартиране на процедурата за аеропорта в Пловдив заради неизяснения проблем със собствеността на терминала, който е на швейцарската компания ТАДО, която се свързва с Младен Мутафчийски. Транспортното министерство ще предложи да закупи сградата на терминала, но ако не стигне до съгласие, е готова да предложи терен в замяна или бъдещият концесионер да изгради нов терминал. Вливането на двете летища в това на Пловдив ще позволи парите от таксите за летищно обслужване да бъдат използвани за модернизацията на пловдивското и изграждането на нов терминал, защото то е резервно на летище София, каза Петър Мутафчиев. Според него този вариант е за предпочитан пред възможността средствата от двете дружества да отидат в бюджета. Спасителният вариант за бъдещето на държавните дружества “Летище Варна“ и “Летище Бургас“ предвижда компаниите да играят ролята на втори оператори на сегашните аеропортове, след като пътниците им надхвърлят два милиона, което е записано в Закона за гражданското въздухоплаване.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |