В новините
 
21.01.2007 20:59   Новината е видяна 4170 пъти
Всяко гербче - с паркомясто на Славянска!

Малките Гербчета, на възраст от 18 до 26 години нямат място за паркиране на колите си! Протестни действия, насочени към ефективното решаване на този наболял проблем са предприети май вчера /20.януари/ на Славянска! Трудното паркиране в близост до Хавай е особен проблем в иначе добре уредения градски живот. Гражданите не са били обезпокоени.

Копирано от BurgasInfo
Младежите на ГЕРБ протестираха срещу липсата на паркоместа

Петър Иванов - 20.01.2007 14:00
Младежката организация на ГЕРБ протестира срещу липсата на места за паркиране в централната част на Бургас. Около 30 души на възраст между 18 и 26 години се събраха днес на улица “Славянска” недоволни от задръстените с автомобили тротоари и малки улички.
“В града няма места за паркиране и шофьорите са принудени да оставят колите си по тротоарите, а пешеходците са принудени да вървят по пътното платно. Проблемът с липсата на паркоместа е проблем за всички граждани, независимо дали са водачи или не”, заяви пред “Бургас Инфо” Тодор Йосифов, координатор на младежкия ГЕРБ.
Протестиращите призоваваха община Бургас да разреши поне частично належащия проблем, чрез изграждането на нови паркинги. Летният сезон наближава, а с него идват и големи маси от туристи, което означава още повече автомобили в града ни, напомни Йосифов.
Денят и часът на протеста бяха специално избрани, за да не затормозяват и без това трудното преминаване на коли и пешеходци по “Славянска”, а самият протест мина цивилизовано и безпроблемно. Към младежите се присъединиха Златина Дукова и Дияна Йорданова от регионалния съвет на ГЕРБ.
“Съпричастни сме към проблема като шофьори, пешеходци и най-вече граждани на Бургас, затова подкрепихме инициативата”, заяви Дукова.
Според последната статистика на КАТ около 50 000 автомобила са регистрирани в Бургас. В това число не влизат приходящите от околността, нито возилата под наем. През лятото броят на МПС-тата в града нараства няколко пъти.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |