В новините
 
23.01.2007 06:59   Новината е видяна 4207 пъти
Рибата в морето - маслото в тигана, или Бургас- Александруполис

Три са групите, спрягани за евентуално концесионери. Седалишето са консеционера ще е в Банско, а Пристанище Бургас се мести в Пловдив.

Концесия за българската част от Бургас- Александруполис ?
по материали на в-к СЕГА
Българската част от нефтопровода Бургас-Александруполис да бъде дадена на концесия, е една от алтернативите, предложени на последната среща за проекта в Москва. Поредният кръг от преговори се проведе между България и Русия на 19 януари. Според български източници, участвали в срещата, обещанието удовлетворявало Русия.
Предвиждало се срокът на разрешителното за експлоатация на съоръжението да бъде 35 години. Размерът на концесионното възнаграждение щял тепърва да се уточнява чрез търговски преговори. Тогава би трябвало да се изясни и дали операторът ще плаща транзитна такса или тя ще се калкулира под някаква форма в концесионното възнаграждение.
Очаква се скоро да бъдат решени и драмите около входната инфраструктура на тръбата при Бургас. Участници в преговорите казват, че Москва е приела идеята български фирми да се включат в изпълнението на съоръжението, но след провеждане на международен търг. Според гръцкия в. "Етнос" междуправителственият документ между България, Русия и Гърция може да бъде подписан през февруари, ако София и Москва се договорят.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |