В новините
 
31.01.2007 21:19   Новината е видяна 4368 пъти
Строителството на нефтопровода, по който каспийски петрол ще се транспортира през България, Македония и Албания (от Бургас до Вльора) до европейския и американския пазар, ще започне в края на 2008 г. и ще приключи до 2011 г.
Строителството на нефтопровода, по който каспийски петрол ще се транспортира през България, Македония и Албания (от Бургас до Вльора) до европейския и американския пазар, ще започне в края на 2008 г. и ще приключи до 2011 г. Това съобщи президентът на консорциум АМБО Тед Фергюсън на пресконференция в Скопие след подписването на тристранна спогодба за изграждането на петролопровода, предаде БГНЕС. Очакваме до края на 2008 г. да започнем строителството, което ще продължи около две години и половина, а първите количества петрол да потекат по тръбопровода до края на 2010 г. или най-късно до първата половина на 2011 г., каза Фергюсън. Правителствата на трите страни, през които преминава нефтопроводът АМБО – България, Македония и Албания подписаха днес в Скопие тристранна спогодба и отново заявиха силната политическа подкрепа за окончателната реализация на нефтопровода. Документът беше подписан от македонския министър на икономиката Вера Рафайловска, българския министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и албанския министър на икономиката, търговията и енергетиката Генц Рули. Общата дължина на нефтопровода е 912 километра, а годишният транзит на черно злато се очаква да достигне 35 милиона тона. Инвестицията в съоръжението възлиза на приблизително 1.2 млрд. долара.



Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |