В новините
 
28.03.2024 22:38
Новини от Несебър
 
 
16.07.2009
ГЕРБ се ангажира със споразумение за туризма
В Слънчев бряг стана известен текстът на споразумение за сътрудничество между политическа партия “ГЕРБ” и представители на туристическите сдружения в България. Отчитайки значението на партньорството за развитието на туризма чрез интегрирането му във всички секторни политики страните са се споразумели за осигуряване на достъп на туристическата индустрия до кредитните линии на Българската банка за развитие и съдействие за тяхното усвояване.Друг пункт от споразумението е за запазване на режима за облагане с ДДС на туристическите услуги,чрез което да се осигурят конкурентни предимства на българския туристически продукт.В споразумението е визирано и многократното увеличаване на средствата за национална туристическа реклама и разкриване на национални туристически офиси извън страната.
01.07.2009
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток
Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър.
27.06.2009
Проверени са шест увеселителин заведения и 21 платени паркинги в Слънчев бряг и Несебър
На 25/26.06.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление на МВР - Несебър е проведена специализирана полицейска опурация, в която са участвали служители от районното управление, служители от сектор «Криминалана полиция» и «Охранителна полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас и служители от Специализираното подразделение за охрана на масовите мероприятия и борба с безредиците и Зонална жандармерийска част. Проверени са шест увеселителин заведения и 21 платени паркинги в Слънчев бряг и Несебър. Установени са четири лица, използвали за просия малолетни, като са им съставени протоколи за полицейско предупреждение. Констатирано са по един случай на : скитащо малолетно дете и проституиращо непълнолетно момиче, на които е предоставена полицейска закрила.
19.06.2009
Спецкомисия от Несебър започва тежки преговори за Делфинариума
Общинските съветници в Несебър уважиха искането на кмета Николай Димитров и гласуваха на редовна сесия днес сумата от 30 000 лв за 13 допълнително командировани пожарникари за летния туристически сезон.Тя ще бъде осигурена от ” Други дейности по вътрешна сигурност” на общинския бюджет.Съветниците одобриха и искането на кмета за 10 000 лв на Зонално жандармерийско подразделение-Бургас за закупуване на гориво.Отпуснати бяха 20 000 лв за изработка на иконостас на църквата “Света Троица” в Паницово и още 20 000 лв за ремонтно-възстановителни работи на църковния храм в Кошарица.По предложение на кмета се гласува за домуване на кораби да се заплаща годишна такса,както следва: за кораби до 7,5 м-60 лв,до 12 м.-165 лв,над 12 м.-320 лв.За приставане на кораби таксите стават съответно: до 7,5 м.-10 лв,до 12 м.-30 лв,над 12 м.-50 лв.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |