В новините
 
19.03.2024 12:15
Търсене
 
 
13.10.2010
БЪЛГАРИ И НОРВЕЖЦИ ЗА ПО-УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРК „СТРАНДЖА”
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) продължава серията от семинари и обучения за местните хора и институциите в района на Странджа. След успешния семинар в края на септември за местни предприемачи в с. Бръшлян, на 14 и 15 октомври 2010 в хотел „Атаген” в Бургас ще се проведе семинар не тема „Съвместно управление и разрешаване на конфликти в Природен парк „Странджа”. В него ще участват представители на най-важните институции, които имат отношение към територията на Странджа – Дирекцията на Природния парк, МОСВ, Общините Царево и Малко Търново, Районната Дирекция погорите – Бургас, РИОСВ – Бургас, Областна администрация Бургас, Държавните горски стопанства в Царево, Малко Търново, Звездец и Кости, Държавно ловно стопанство Граматиково. Повечето от тези представители взеха участие в едно от учебните пътувания до Норвегия, организирано от БФБ.
31.08.2010
На 30-ти август повече от 70 човека отпразнуваха 30 години от обявяването на Атанасовско езеро за резерват
В единствения мрачен ден на август, РИОСВ - Бургас, БДЗП и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) организираха един нетрадиционен празник за отбелязване годишнината на резервата. Прохладното време успя да уплаши повечето от редовните посетители на лугата и лечебната кал, които ежедневно се възползват от гостоприемството на „Черноморски солници” и изпълват басейните с червеникава течност. Специално за тях организаторите поставиха голяма информационна табела за Атанасовското езеро и ползите му за птиците, хората и здравето., защото е важно все повече бургазлии да знаят какво богатство притежаваме в рамките на самия град. Дървената част на табелата бе изработена и монтирана от участниците в природозащитната бригада на БДЗП, а информационната от БФБ. Празничната лента бе развързана от стопанина на резервата – РИОСВ.
30.08.2010
30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО ЗА РЕЗЕРВАТ
Има едно място край Бургас, което е птици, сол и хора. Притегателно е за много хора от различни страни и по различни причини. За природолюбителите това е птичият рай на България, където могат да се видят над 300 вида птици, за любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол. Да, има такова място, и то се нарича Атанасовско езеро. През 2010 г. се честват 30 години откакто езерото е обявено за резерват – първо природен, а от 1999 г. поддържан. На всяка кръгла годишнина тези, които обичат езерото или работят за неговото опазване, организират малък празник, за да обърнат внимание на ценността или проблемите на резервата. Обикновено празникът е свързан с птиците и включва разходка със солничарското влакче. Тази година обаче три организации обединиха усилия в желанието си да насочат празника не към „обичайните заподозрени” – институции, еколози, а към жителите и гостите на Бургас, които посещават езерото заради неговите лечебна луга и кал, които дори не са чували за резервата или не подозират, че живеят в близост до такова уникално за Европа място. Каним Ви на 30 август 2010 г. (понеделник) от 17:30 часа в Южната част на Атанасовско езеро при басейните с лечебната луга и кал (между Администрацията на Солниците, морето и бившето корабче „Чайка”) на един по-различен рожден ден. Честването на рождения ден на резервата се организира от Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ), Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ).
15.03.2010
Презентираха проекта „Набуко” пред държавни и местни власти в Област Бургас
Със съдействието на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща, по време на която Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София – изпълнител на „Проект за изграждане на газопровод „Набуко” на територията на Република България презентира проекта пред заинтересованите страни. Сред тях са кметовете на общините Средец и Сунгурларе, през чиито землища ще преминава газопроводът. От Областна администрация Бургас в срещата взеха участие Константин Гребенаров и заместничката му Златина Дукова, служители от администрацията, също така представители на ВИК, EVN, Общинска поземлена комисия гр. Сунгурларе и гр. Средец, „Напоителни системи” ЕАД, както и директорите на РИОСВ, РУГ - Бургас, Областно пътно управление, Противопожарна служба и Областна дирекция „Земеделие”.
20.12.2009
Седмокласника димитър димитров от ПМГ Акад.никола обрешков - бургас СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА В СЪСТЕЗАНИЕТО НАТУРА 2000
Финалният кръг на състезанието “НАТУРА 2000” за Бургаска област, което се организира от Българска фондация Биоразнообразие (БФБ), се проведе на 19 декември (събота) от 10:00 часа в залата на Областна администрация Бургас. На финала премериха сили 33 ученици от 7 до 12 клас, класирани сред общо 262 участници от 18 училища и 9 населени места в областта. Поради затруднената пътна обстановка сутринта децата от Ахтопол не успяха да се включат в състезанието. Финалният кръг включваше тест и практически задачи с времетраене 90 минути. Първите десет в класирането показаха отлични резултати и задълбочени познания за защитените територии и видове. С лекота разпознаха от снимки 10 растителни и животински вида, определиха вярно с каква цел са обявени биосферните резервати в страната и изброиха световно застрашените бозайници, срещащи се в България.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |