В новините
 
20.04.2024 10:41
Търсене
 
 
04.10.2010
Резултатите от мисията ни в Хаити и Доминиканската република сочат, че временната комисия за реконструкция на Хаити трябва час по-скоро да стане действаща.
В края на август т.г. евродепутатът от групата на ГЕРБ в ЕНП Мария Неделчева беше на едноседмична мисия в Хаити и Доминиканската република като част от делегация на ЕП, в която имаше съществена роля и отговорност, тъй като е зам.председател на Комисията по социални въпроси и околна среда на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС. В изказване на заседанието на Бюрото на Асамблеята М. Неделчева представи резултатите от мисията и най-напред подчерта, че всяка информативна мисия има за цел да достигне до важни и нови елементи, касаещи дадена ситуация. „Ако вземем това предвид, бихме могли да кажем, че нашата мисия в Хаити и в Доминиканската Република е била успешна. Докладът поставя на показ елементи, които ни позволяват не само да направим равносметка на постигнатото от 12 януари до сега, но и привлича вниманието към сегашните трудности и евентуалните бъдещи решения”, обяви евродепутатът и наблегна на три аспекта от мисията: на ниво граждани и гражданско общество; на национално ниво; на европейско и международно ниво.
27.08.2010
официална церемония по предаване на дарение от Сдружение „Българска Браншова Организация Пътна Безопастност” на Агенция „Пътна инфраструктура”
От 13:00 часа в пътния участък Приморско – Созопол (завоят на река Ропотамо) ще се проведе официална церемония по предаване на дарение от Сдружение „Българска Браншова Организация Пътна Безопастност” на Агенция „Пътна инфраструктура”. През месец юли тази година Сдружението е сключило договор за дарение с Агенция „Пътна инфраструктура” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството за обезопасяване на пътен участък между гр. Приморско и гр. Созопол, чрез поставяне на еластична предпазна ограда с три вълни и висок клас на задържане, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, съобразени с най-добрите европейски практики, делинеатори и алуминиеви кабъри.
12.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 11 август 2010
На 10.08.2010 г.около 6.00 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” - Бургас е получено съобщение за възникнал семеен на ул."Цар Асен". При пристигане на място изпратеният по сигнала полицейски екип чул жена да вика за помощ. Виковете и писъците идвали откъм входната врата на апартамент на първия етаж. На отдаденото полицейско разпореждане да бъде отворена вратата на жилището, мъжки глас отказал, отправяйки обиди към служителите на реда. В това време жената успяла да отвори вратата и заявила, че мъжът й я е пребил и се страхува за живота си. В това време мъжът продължил да отправя обиди към полицаите и отказал да се подчини на разпореждането им да тръгне с тях. Това наложило да се предприемат действия за задържането на лицето, което оказало яростна съпротива – продължило да се държи арогантно и започнало да се блъска в стените и мебелите. При поставяне на белезниците, впива нокти в дясната ръка на единия от служителите и я разранил. Отведен е в първо РУ “Полиция”, където е установена самоличността му – Н.И. (55). Там нарушителят продължил да отправя оскърбителни изрази и заплахи към служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е образувано незабавно производство за престъпления по чл.325, ал.2 вр.ал.1 и чл.131, ал.2, т.4, вр.чл.130, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от НК. Извършени са необходимите процесуални следствени действия и незабавното производство е приключило и изпратено в РП Бургас с мнение за предаване на обвиняемия на съд.
28.01.2010
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана
Организирана престъпна група, ръководена от 39 годишния Христо Иванов - по прякор Ицо Оризарския, част от неутрализирана група на Димитър Желязков - Очите, е неутрализирана в началото на седмицата, съобщиха на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Милен Димитров и Окръжен прокурор - Калина Чапкънова. Групата е задържана в резултат на проведени активни осем месечни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия от служители на сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР - Бургас и Окръжен Следствен Отдел под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Ядрото на формированието, действащо на територията на курортен комплекс Слънчев бряг и региона, е изградено от шестима души, като ръководител е бил 39 годишния Христо Иванов / същият въпреки че има криминална регистрация за грабеж, не е осъждан/.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |