В новините
 
24.04.2024 09:53
Търсене
 
 
13.08.2010
Балъков: „Левски” е абсолютен фаворит срещу нас
Това заяви мениджърът на „Черноморец-Бургас” на традиционната си пресконференция преди официалните мачове от сезона. В 3-тия кръг на „А” група „акулите” приемат „сините” на стадион „Лазур” на 15 август /неделя/ от 21 ч. „Левски” е хита на българското първенство и е абсолютен фаворит в мача в неделя. Отнасяме се с нужния респект, но ако победим такъв противник, ще затвърдим авторитета и позициите си в българското първенство. В този мач няма какво да губим, а можем само да спечелим. Ако иска да ни бие, „Левски” ще трябва да го стори със силна игра, защото и ние искаме да бием. „Сините” може да са добър отбор, но и ние ще противопоставим борбен, компактен и търсещ успеха отбор. Сигурен съм, че стадионът ще бъде препълнен и 80-90 процента от хората ще бъдат зад нас след еуфорията от победата ни над ЦСКА. Така че на „Левски” няма да им е лесно в Бургас.
07.11.2009
Национална научнопрактическа конференция Образованието – лек за икономическата криза” , организирана от СБУ и Фондация „Конрад Аденауер”
В условията на световна финансова и икономическа криза, която сериозно влияе върху икономическото и социалното развитие на България, се налага преосмисляне на политиката и отношението към образованието и продължаване на реформите с по-бързи темпове. Развитието на системата на образование и обучение в нашата страна трябва да има като ясен ориентир и основа за определянето на приоритетите няколко основополагащи документа на ЕС – Лисабонската стратегия от 2000 г. за изграждане на икономика, основана на знанието, обновената Лисабонска стратегия (2008-2010 г.) за икономически растеж и заетост, Програмата за действие за учене през целия живот 2007-2013, Съобщението на Европейската комисия ”Нови умения за нови работни места”, Работната програма „Образование и обучение 2010 г.”, Болонската декларация за изграждане на Европейско пространство за висше образование, Стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението - 2020, приета през май тази година и редица други.
25.07.2009
Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда
„Антикризисни мерки за подобряване на социално-икономическата среда”, приети от Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Разработените от Асоциацията на индустриалния капитал в България антикризисни мерки ще бъдат предоставени в понеделник, 27 юли 2009 година, на председателя на 41-то Народно събрание г-жа Цецка Цачева, на председателите на парламентарните групи в 41-то Народно събрание г-н Цветан Цветанов (ГЕРБ), г-н Сергей Станишев (Коалиция за България), г-н Ахмед Доган (ДПС), г-н Волен Сидеров (”Атака”), г-н Мартин Димитров (Синята коалиция), г-н Яне Янев (РЗС), както и на номинираните за премиер г-н Бойко Борисов, за вицепремиер и министър на финансите г-н Симеон Дянков и на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
28.06.2009
Заплахата за държавата ни идва отвътре
Циганите и турците ще бъдат експлоатирани и на този вот от ДПС, но след 10-ина години, когато станат над 1,5 милиона, ще ни докарат етнически бунтове - Г-н Иванов, ОбС в Бургас гласува декларация за осъждане на турския геноцид над българите, но защо сега? Минали са толкова много години и никой в българската държава не е повдигал този въпрос, темата е била много по-чувствителна след Освобождението... - Вие чели ли сте българските публицисти, речите в българското Народно събрание – какво са казали хората тогава. Те са го казали много по-остро, защото са били очевидци на кланетата от Априлското въстание, после при Руско-турската освободителна война, при удавянето в кръв на първото въстание за присъединяване към България, след това на Илинденско-Преображенското, Балканската война, на тези хора не са им били нужни декларации. Те са защитавали с кръв политиката си за обединение на България. Така че нещата са несъпоставими. А в момента ние насочваме тази декларация към българите и към българската власт, защото е необходимо това да се превърне в част както от нашата национална памет, така и в национална политика. Тя е насочена и към европейските институции, защото България е член на ЕС. Не е срещу Турция и срещу турците, но е насочена срещу един такъв интересен факт – Република Турция до ден днешен не признава зверствата, извършени по времето на Османската империя срещу българи на първо място, но не само срещу българи, но и срещу арменците, а и срещу много, много други народности. И в същото време тази Турция твърди, че е европейска държава и иска да се интегрира в Европа. Е, не. Ако искате да бъдете европейска държава, трябва да признаете и да приемете тези факти от миналото. Да, не са ги извършили днешните турски държавници, днешните турци, но това са исторически факти, които трябва да се признаят. Както Германия е признала за Холокоста. Както все повече и повече страни приеха факта за арменския геноцид, извършен също в Османската империя.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |