В новините
 
14.07.2006 14:31   Новината е видяна 3490 пъти
НАП Бургас раздаде магнитни карти на 200 дружества от областта
200 дружества, включени в категорията „Голям данъкоплатец и осигурител за Бургаска област” получиха статут на специално обслужване от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите, съобщи нейният директор Недялко Киров.

Фирмите ще разполагат с магнитна карта, която ще дава възможност за по-бързо, лесно и удобно изпълнение на данъчните и осигурителни задължения, както и на получаване в максимално кратки срокове на необходимата специализирана информация и консултации.

Основният критерий, по който е направен изборът е добра репутация, изрядно данъчно и осигурително досие и участие във формирането на над 60 на сто от общите данъчни и осигурителни приходи на териториалната дирекция. На практика това означава, че тези 200 дружества внасят повече от половината от данъците и осигуровките в областта, които постъпват в НАП – Бургас, поясни пресаташето на дирекцията Христо Узунов.
Взети са необходимите мерки, които да направят невъзможно използването на магнитните карти от други фирми.

Над 60 на сто е изпълнението на плана за първите шест месеца на годината на трите териториални дирекции – Бургас, Ямбол и Сливен, съобщи директорът на Регионалното управление на НАП Румяна Дулева. Тя уточни, че само от данъчно-осигурителни ревизии на Бургаската териториална дирекция в бюджета са внесени допълнително разкрити приходи в размер над 7 милиона лева.

„Лятото ще бъде сезон на много активни проверки особено по Южното черноморие. Имат основание да се притесняват и всички работодатели, които не са коректни към работниците, които са наели”, добави още Регионалният директор.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |