В новините
 
24.07.2006 13:40   Новината е видяна 3547 пъти
Превенция срещу птичи грип в Бургаско
Областният управител Любомир Пантелеев издаде днес заповед за предприемане на превантивни мерки срещу болестта птичи грип на територията на Бургаска област след констатираното огнище в с. Слънчоглед, област Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Областна управа.
Кметовете на общини и всички населени места, представителите по места на РИОКОЗ, РИОСВ, полицията и Гражданска защита незабавно трябва да сигнализират РВМС - Бургас за всеки случай на повишена смъртност по домашните и диви птици. Структурите на Национално управление на горите и Национално сдружение Съюз на ловците и риболовците в България да извършват засилено претърсване за откриване на трупове на прелетни, диви и водоплаващи птици.
Всички домашни птици трябва да се отглеждат в затворени помещения, така че да нямат контакт с други птици, а фуражът да се съхранява в закрити помещения. В същото време собствениците на птицевъдни ферми трябва да засилят охраната и дезинфектират всички влизащи и излизащи от обектите лица и автомобили. Собствениците на птици за лична консумация е необходимо да сменят облеклото и обувките си и да сложат тампони с дезинфекционен разтвор на входа на помещенията.
Забранява се търговията с живи птици на пазарите в областта. Трябва да се засили контрола върху нерегламентираното предвижване и търговия с птици и птичи продукти.
Кметовете на общини следва спешно да свикат заседания на общинските епизоотични комисии и да информират населението чрез местните радиовъзли за опасността от поява на птичи грип и мерките за предпазване от заболяването.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |